Coconut chutney tálalva, gazdag fehér kókusz szósz

Coconut chutney

A coconut chutney egy klasszikus indiai szósz, amely friss kókuszreszelékből, korianderből, fokhagymából és zöld chiliből készül. A chutney édes, fűszeres és enyhén csípős íze az indiai konyha kedvenc alapanyaga. A chutney története több évszázadra nyúlik vissza, és az indiai háztartásokban szinte minden étkezés kísérője. A kókusz, mint alapanyag, gyakran szerepel a dél-indiai konyhában, és a coconut chutney a frissességét és gazdag ízét adja az étkezéseknek. Ez a chutney friss, könnyű és tápláló, tökéletes választás salátákhoz, curry-khez vagy akár pirítósra is kenhető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
150 g Kókuszreszelék
50 g Friss koriander
2 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
6 levél Curry levél
1 ek. Citromlé
0.5 tk.
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kókuszreszeléket tedd egy turmixgépbe, add hozzá a koriandert, zöld chilipaprikát, fokhagymát, gyömbért és citromlevet.

    A friss koriander friss ízt ad, de ha nem szereted, nyugodtan hagyhatod el.

    2

    Öntsd rá a vizet, majd add hozzá a sót. Turmixold össze sima pasztává.

    A víz mennyiségét ízlés szerint állíthatod, hogy a chutney sűrűbb vagy hígabb legyen.

    3

    A curry leveleket száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, majd add hozzá a chutney-hoz, és keverd jól össze.

    A curry levelek pirítása fokozza az ízüket, és különleges aromát ad a chutney-nak.

    4

    Amikor jól elkeveredtek az ízek, tedd a chutney-t egy tálba és tálald frissen, vagy tárold hűtőben.

    A chutney frissebb ízű, ha egy-két órát pihen, de azonnal is fogyasztható.