Csokoládés cornbread szeletek, szépen tálalva egy egyszerű tányéron

Cornbread csokoládéval

A cornbread a kukoricalisztből készült kenyér hagyományos amerikai változata, amely az egész világon népszerűvé vált. A csokoládés változata egy igazán gazdag és édes változatot kínál, ami tökéletesen illik desszertként, de akár reggeliként is megállja a helyét. A csokoládé darabokkal dúsított tészta puha, mégis ínycsiklandó. Az édes csokoládé és a kukoricaliszt egyedi textúrát ad, miközben az ízek szépen egyensúlyban maradnak. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbálj meg egy kevés vaníliát is hozzáadni a tésztához, hogy még gazdagabb ízt kapj.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
100 g Csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, és tedd félre, hogy langyosra hűljön. A csokoládét darabold fel apró darabokra, hogy könnyebben elolvadjon.

    A csokoládé aprításakor ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagy darabok, így könnyebben keverednek el a tésztában.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.

    Ha van rá lehetőséged, szitáld át a lisztet és a kukoricalisztet, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat, a tejet, és keverd össze az egészet. A csokoládé darabokat is add hozzá, és gyúrd össze, amíg a tészta egynemű lesz.

    Ne keverd túl sokáig a tésztát, hogy a csokoládé darabok ne olvadjanak el teljesen, így megmaradnak a tésztában.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A sima felület érdekében használd egyenletesen a kanalat, hogy a tészta jól sülhessen.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül.

    Ellenőrizd a tésztát egy fogpiszkálóval, hogy átsült-e, és ne süsd túl, hogy puha maradjon.