Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, majd tedd félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat verd fel egy tálban, és tedd félre.
Ne verd túl a tojásokat, csak annyira, hogy a fehérje és a sárgája jól összeolvadjon.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.
A lisztet és kukoricalisztet átszitálva használd, hogy elkerüld a csomókat.
Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat és a tejet. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.
A túl kevert tészta keményebb lesz, ezért csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló jól össze nem áll.
Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.
A tészta eloszlatása során figyelj arra, hogy a felszínt egyenletesen eloszlasd.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a belseje átsül. Tűpróbával ellenőrizd.
A sütési idő sütőnként változhat, érdemes figyelni a tésztát, hogy ne süsd túl.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.