Tejjel készült cornbread szeletek, rusztikus tálalásban

Cornbread tejjel

A cornbread egy hagyományos amerikai étel, melyet kukoricalisztből készítenek. A tej hozzáadásával egy finomabb, puhább textúrát kapunk, amely jól passzol különféle ételekhez, de önálló étkezésként is megállja a helyét. A tej és vaj kombinációja még gazdagabbá teszi a tésztát, így minden falat ínycsiklandó. Ha különlegesebbé szeretnéd tenni, próbálj hozzáadni egy kis vaníliát, vagy szórj reszelt sajtot a tetejére, hogy még gazdagabb legyen az íz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
300 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel a vajat egy kis serpenyőben, majd tedd félre, hogy langyosra hűljön. A tojásokat verd fel egy tálban, és tedd félre.

    Ne verd túl a tojásokat, csak annyira, hogy a fehérje és a sárgája jól összeolvadjon.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávaló legyen jól elvegyítve.

    A lisztet és kukoricalisztet átszitálva használd, hogy elkerüld a csomókat.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, a langyos vajat és a tejet. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.

    A túl kevert tészta keményebb lesz, ezért csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló jól össze nem áll.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A tészta eloszlatása során figyelj arra, hogy a felszínt egyenletesen eloszlasd.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül és a belseje átsül. Tűpróbával ellenőrizd.

    A sütési idő sütőnként változhat, érdemes figyelni a tésztát, hogy ne süsd túl.