Cornetto Classic jégkrémkúp csokoládéval és mogyoróval

Cornetto Classic

A Cornetto Classic története az 1950-es évek Olaszországába nyúlik vissza, amikor a Spica nevű vállalat megalkotta az első olyan tölcséres jégkrémet, amely fagyasztás után is megőrizte a tölcsér ropogósságát. Ez a találmány forradalmasította a jégkrémek piacát, és hamarosan világszerte népszerűvé vált, miután az Unilever cég megvásárolta a licencet. Képzeld el, ahogy a frissen fagyott vanília fagylalt ropogós tölcsérrel és csokoládés-mogyorós tetővel egy nyári délutánon olvad a szádban – igazi klasszikus élmény. A Cornetto Classic házi verziója nemcsak nosztalgikus, de garantáltan finomabb is, mint a bolti változat. A roppanós csokoládé a tölcsér alján egyedi textúrát ad minden falatnak. Próbáld ki extra karamell vagy nugát öntettel is – így még egyedibbé teheted ezt a klasszikus desszertet!

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Vanília fagylalt
150 g Étcsokoládé
100 ml Ostorozott tejszín
30 g Aprított mogyoró
6 db Tölcsér

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett, majd hagyd hűlni, amíg sűrű, de nem forró. Ez lesz az alap a tölcsér alján és a tetején is. TIPP: Az olvasztott csokoládé ne legyen forró, mert megolvasztja a fagylaltot.

    A csokoládét időnként kevergesd meg olvasztás közben, hogy egyenletesen olvadjon.

    2

    A tölcsérek aljába önts egy kevés olvasztott csokoládét, majd állítsd őket hűtőbe vagy fagyasztóba pár percre, hogy megdermedjenek. TIPP: Ez segít abban, hogy a fagyi ne szivárogjon ki az alján.

    A csokoládé mennyiségét úgy kalkuláld, hogy egy vékony réteg teljesen befedje a tölcsér alját.

    3

    Kanalazd bele a lágy állagú vanília fagylaltot a tölcsérekbe, és formázz rá kis domború kupolát. TIPP: Használhatsz fagylaltkanalat, hogy szép egyforma formák legyenek.

    A fagylaltot vedd ki a fagyasztóból pár perccel korábban, hogy könnyebben lehessen kanalazni.

    4

    Tölts egy kevés ostorozott tejszínt a fagylalt tetejére, majd csurgasd rá a maradék olvasztott csokoládét. Azonnal szórd meg az aprított mogyoróval, mielőtt a csoki megdermedne. TIPP: Dolgozz gyorsan, hogy a csoki ne dermedjen meg túl hamar.

    A mogyorót előzetesen pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen.

    5

    Tedd vissza a kész Cornetto jégkrémeket a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy teljesen megkeményedjenek. TIPP: Ha légmentesen lezárod őket, elkerülheted a fagyási jeget a tetejükön.

    Egyesével csomagold be őket folpackba, így biztosan nem fognak összeérni.

    6

    Tálalás előtt 2-3 percig hagyd szobahőmérsékleten, hogy a fagyi kissé lágyuljon, így könnyebb lesz enni. TIPP: Ne hagyd túl sokáig kint, különben megolvad a tölcsérben.

    Ha melegebb van a lakásban, elég 1-2 perc is.