A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.
Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.
A csirkemellet vágjuk kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a csirkét és süssük aranybarnára.
A csirkemell ne legyen túl vastag, hogy egyenletesen süljön meg.
Amíg a csirke sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a csirke megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és dinszteljük őket üvegesre.
A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserűvé válhat.
Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket, és keverjük össze. Ezt követően öntsük hozzá a vizet, majd főzzük tovább, amíg a csirke teljesen meg nem puhul.
A fűszerkeverékkel bátran lehet ízesíteni, hogy az étel gazdag ízvilágú legyen.
Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a csirkés keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg korianderrel.
A citromlé frissítő ízt ad a couscousnak, a koriander pedig segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.