Klasszikus couscous csirkével, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Couscous csirkével

A couscous egy hagyományos étel, amely a marokkói konyhában kiemelkedő szerepet játszik. A csirkével készült couscous egy tökéletes választás, amely a zöldségek és a gazdag fűszerek kombinációját hozza el. A couscous története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik, és kiváló választás egy tápláló és ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
500 g Csirkemell
300 ml Víz
1 csipet
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (marokkói)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    2

    A csirkemellet vágjuk kis darabokra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a csirkét és süssük aranybarnára.

    A csirkemell ne legyen túl vastag, hogy egyenletesen süljön meg.

    3

    Amíg a csirke sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a csirke megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és dinszteljük őket üvegesre.

    A fokhagyma ne piruljon meg túlságosan, mert keserűvé válhat.

    4

    Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket, és keverjük össze. Ezt követően öntsük hozzá a vizet, majd főzzük tovább, amíg a csirke teljesen meg nem puhul.

    A fűszerkeverékkel bátran lehet ízesíteni, hogy az étel gazdag ízvilágú legyen.

    5

    Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a csirkés keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad a couscousnak, a koriander pedig segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.