Coxinha requeijãoval tálalva, frissen sütve

Coxinha requeijãoval

A coxinha egy híres brazil étel, amelyet gyakran fogyasztanak utcai árusoknál vagy családi összejöveteleken. A recept különlegessége a krémes requeijãóval töltött csirkehús, amelyet egy ropogós tésztába burkolnak. A coxinha alakja egy kis csirkecombra emlékeztet, amelyet hagyományosan kis kézzel formáznak. Az étel a brazil konyha klasszikus darabja, amely minden étkezéshez illik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
150 g Requeijão (brazil sajtkrém)
200 g Búzaliszt
200 ml Víz
100 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzd meg, majd aprítsd fel. A hagymát és fokhagymát finomra vágd, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.

    A csirkehús könnyebben aprítható, ha még melegen dolgozol vele.

    2

    Add hozzá az aprított csirkehúst a pirított hagymához, majd keverd hozzá a requeijãót, sót, borsot, és egy kevés vizet, hogy szaftos tölteléket kapj.

    A requeijãó a szaftos és krémes töltelék kulcsa, nem helyettesíthető más típusú sajttal.

    3

    A búzalisztet, tejet, vizet és a sütőport egy tálban keverd össze, hogy sima tésztát kapj. Főzd közepes lángon, amíg a tészta el nem válik a serpenyő falától.

    Fontos, hogy folyamatosan keverjük a tésztát, hogy elkerüljük a csomókat és a leégést.

    4

    Hűtsd le a tésztát, majd formázz belőle kis golyókat. A közepébe helyezd a csirkehúsos requeijãós tölteléket, és formázz belőle kicsi, kúp alakú falatokat.

    A golyókat ügyeljünk arra, hogy mindenhol egyenletesen legyen töltve, hogy sütés közben ne szakadjanak ki.

    5

    A tojást verd fel, és a formázott coxinhákat először a tojásba, majd a zsemlemorzsába mártsd.

    A zsemlemorzsa segít, hogy a coxinhák kívül ropogósak, belül pedig puhaak maradjanak.

    6

    Egy serpenyőben forrósíts fel elegendő olajat a sütéshez, majd süsd a coxinhákat 5-7 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl, hogy a töltelék ne folyjon ki belőlük. Ha túl sokat teszel a serpenyőbe egyszerre, akkor az olaj hőmérséklete leeshet, és nem lesz elég ropogós.

    7

    A kész coxinhákat szedd ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja.

    A papírtörlő segít megőrizni a coxinhák ropogósságát.