A lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot és sütőport keverd össze egy tálban. Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a tésztát.
A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta omlós legyen.
Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Ha szükséges, egy kis hideg vizet is adhatsz hozzá, hogy összefogja a tésztát.
Ne dolgozd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény, csak annyira, amíg összeáll.
A tésztát csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
A pihenés segíti, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen a következő lépésben.
Közben készítsd el a csokoládékrémet. A csokoládét apróra vágva tedd egy tálba, és a tejszínt melegítsd fel egy lábasban. Öntsd a meleg tejszínt a csokoládéra, és keverd simára, amíg a csokoládé el nem olvad.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg, hogy ne égjen meg a csokoládé.
A csokoládékrémet hagyd kihűlni, amíg a tészta pihen.
Ne hagyd, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen, hanem egy kicsit még folyékony legyen, hogy könnyen elkenhető legyen.
Miután a tészta pihent, nyújtsd ki, és helyezd egy kivajazott piteformába. A tésztát nyújtsd el a formába úgy, hogy az oldalait is befedje.
A tészta nyújtásakor figyelj rá, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön meg.
A tésztát süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sül.
A tészta akkor kész, ha enyhén aranybarna a szélei körül.
A kisült tésztát hagyd kihűlni, majd töltsd meg a csokoládékrémmel.
A csokoládékrém a tésztán lehűlve szilárdul, így szép, krémes réteget képez a crostatán.
Tálald az elkészült crostatát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot a tetejére.
A porcukor egy kis extra édességet ad a desszertnek, de el is hagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.