Crostata csokoládékrémmel frissen tálalva

Crostata csokoládékrémmel

A Crostata egy hagyományos olasz édesség, amely a gazdag, omlós tésztát és finom tölteléket kombinál. Az étcsokoládéval készült változat egy igazán ínycsiklandó desszert, amely gazdag, krémes csokoládékrémmel van megtöltve. A crostata az olasz konyha egyik legismertebb süteménye, amely tökéletes választás ünnepekre, családi összejövetelekre vagy egyszerűen egy édesség iránti vágyat kielégítő étkezésre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
100 g Cukor
125 g Vaj
1 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor
1 tk. Sütőpor
1 csipet
200 g Csokoládé (étcsokoládé)
100 ml Tejszín
50 g Cukor (a csokoládékrémhez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót, vaníliás cukrot és sütőport keverd össze egy tálban. Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a tésztát.

    A vajnak hidegnek kell lennie, hogy a tészta omlós legyen.

    2

    Add hozzá a tojást, és dolgozd össze a tésztát. Ha szükséges, egy kis hideg vizet is adhatsz hozzá, hogy összefogja a tésztát.

    Ne dolgozd túl a tésztát, hogy ne legyen kemény, csak annyira, amíg összeáll.

    3

    A tésztát csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre pihenni.

    A pihenés segíti, hogy a tészta könnyen kezelhető legyen a következő lépésben.

    4

    Közben készítsd el a csokoládékrémet. A csokoládét apróra vágva tedd egy tálba, és a tejszínt melegítsd fel egy lábasban. Öntsd a meleg tejszínt a csokoládéra, és keverd simára, amíg a csokoládé el nem olvad.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg, hogy ne égjen meg a csokoládé.

    5

    A csokoládékrémet hagyd kihűlni, amíg a tészta pihen.

    Ne hagyd, hogy a csokoládékrém teljesen megdermedjen, hanem egy kicsit még folyékony legyen, hogy könnyen elkenhető legyen.

    6

    Miután a tészta pihent, nyújtsd ki, és helyezd egy kivajazott piteformába. A tésztát nyújtsd el a formába úgy, hogy az oldalait is befedje.

    A tészta nyújtásakor figyelj rá, hogy egyenletes vastagságú legyen, hogy egyformán süljön meg.

    7

    A tésztát süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sül.

    A tészta akkor kész, ha enyhén aranybarna a szélei körül.

    8

    A kisült tésztát hagyd kihűlni, majd töltsd meg a csokoládékrémmel.

    A csokoládékrém a tésztán lehűlve szilárdul, így szép, krémes réteget képez a crostatán.

    9

    Tálald az elkészült crostatát, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kis porcukrot a tetejére.

    A porcukor egy kis extra édességet ad a desszertnek, de el is hagyhatod.