Klasszikus császármorzsa aranybarnára sütve, porcukorral megszórva és lekvárral tálalva.

Császármorzsa

A Császármorzsa egy hagyományos magyar édesség, amelyet egyszerű alapanyagokból készíthetünk, de az íze varázslatos. A császármorzsa valójában egy finomra tört palacsintatészta, amit pirítanak, és gazdag porcukorral és lekvárral tálalnak. Az étel nemcsak a magyar konyha alapja, hanem sok család kedvenc édessége is. Gyorsan elkészíthető, és minden falatja élvezetet nyújt.

A császármorzsa igazi nosztalgikus étel, amelyet a szüleink és nagyszüleink is gyakran készítettek, és szinte mindenki megtanulja, hogyan kell elkészíteni. A puha, édes morzsák mindenkor örömet okoznak, legyen szó egy hétvégi desszertről vagy akár egy hétköznapi vacsoráról.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
150 g Búzaliszt
50 g Búzadara
300 ml Tej
4 db Tojás
50 g Cukor
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet Info
50 g Vaj
50 g Mazsola
20 g Porcukor
100 g Lekvár (ízlés szerint)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a búzalisztet, búzadarát, cukrot, vaníliás cukrot és egy csipet sót egy nagy tálban.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a só és a cukor egyenletesen eloszoljon.

    2

    Add hozzá a tejet, a tojássárgákat és a mazsolát, majd keverd simára a tésztát. Hagyd pihenni 15 percig.

    A tésztát ne keverd túl, csak addig, amíg a hozzávalók összeállnak. A pihentetés alatt a búzadara megszívja magát, és a tészta sűrűbb lesz.

    3

    Közben verd fel a tojásfehérjéket kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a tésztába.

    A tojásfehérjét addig verd, amíg kemény csúcsokat nem tart. Óvatosan forgasd bele a tésztába, hogy a hab ne törjön össze, mert akkor a császármorzsa nem lesz könnyű és levegős.

    4

    Olvaszd meg a vajat egy nagy serpenyőben, és öntsd bele a tésztát. Süsd közepes lángon, amíg az alja aranybarna nem lesz.

    A serpenyő legyen elég nagy ahhoz, hogy a tészta egyenletesen elterüljön. A vajat ne hevítsd túl, mert megéghet.

    5

    Egy fakanállal kezd el morzsolni a tésztát, és süsd tovább, amíg minden oldala aranybarna és morzsás állagú nem lesz.

    A morzsolást óvatosan végezd, hogy ne törjön túl apróra a tészta. Ha a tészta túl száraz lenne, adhatsz hozzá egy kevés vajat.

    6

    Tálald porcukorral meghintve és lekvárral.

    A császármorzsát azonnal tálald, mert melegen a legfinomabb. A lekvár helyett kínálhatsz hozzá kompótot vagy gyümölcsszószt is.