A vöröshagymát hámozd meg, és vágd apróra. A paprikákat és a paradicsomot szeleteld fel vékony csíkokra.
A lecsóhoz használhatsz különböző színű paprikákat, hogy színesebb legyen.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és párold üvegesre.
Vigyázz, hogy a hagyma ne égjen meg, mert keserű ízt ad a lecsónak.
Tedd hozzá a felszeletelt paprikákat, és keverd át. Párold őket 5-7 percig, amíg kissé megpuhulnak.
A paprika főzési ideje függ a fajtájától. A vastagabb húsú paprikákat tovább kell párolni.
Add hozzá a szeletelt paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és az őrölt pirospaprikát. Keverd össze alaposan, és főzd további 10 percig.
Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv paradicsomot is.
Öblítsd le a csicseriborsót, majd add hozzá a serpenyő tartalmához. Ízesítsd sóval és borssal, majd főzd további 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A csicseriborsót előre megfőzheted vagy használhatsz konzerv csicseriborsót is.
Tálaláskor szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Kínáld melegen, akár friss kenyérrel vagy párolt rizzsel.
A lecsót tálalhatod tükörtojással is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.