Először készítsd elő az alapanyagokat: a csicseriborsót főzd puhára (vagy használhatsz konzervet, de alaposan öblítsd le).
Ha konzerv csicseriborsót használsz, alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sót és tartósítószereket.
Egy keverőtálban keverd össze a búzalisztet, a szárított élesztőt, a cukrot és a sót. Ez lesz az alap tésztád.
A cukor segít az élesztőnek felfutni, de ne tegyél belőle túl sokat, mert a naan túl édes lesz.
Add hozzá a joghurtot, az olívaolajat és a langyos vizet, majd keverd össze, amíg tésztává nem áll össze.
A joghurt puhábbá és rugalmasabbá teszi a tésztát. Használhatsz görög joghurtot is.
Gyúrd a tésztát 10 percig, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha ragacsos, adj hozzá kevés lisztet; ha száraz, pár csepp vizet.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható.
Fedd le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 óráig, amíg megduplázza a méretét.
A tészta keléséhez ideális hely a sütő, 50 fokra melegítve, vagy a radiátor közelében.
Amíg a tészta kel, a főtt csicseriborsót villával vagy krumplinyomóval törd össze, de ne pépesítsd teljesen. Sóval ízesítheted.
A csicseriborsóhoz adhatsz apróra vágott hagymát, fokhagymát, koriandert vagy más fűszereket is.
A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre, formálj belőlük gombócokat, majd nyújtsd ki ovális alakúra.
A gombócokat lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjanak le.
A kinyújtott naan egyik felére kanalazz egy adag tört csicseriborsót, majd hajtsd rá a másik felét, és óvatosan nyújtsd újra.
Ne töltsd túl a naant, mert sütés közben kifolyhat a töltelék. A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.
Forrósíts fel egy vastag falú serpenyőt. Tedd bele a naan-t, és süsd 1-2 percig, amíg buborékos lesz.
A serpenyő legyen nagyon forró, de ne égesd meg a naant. Használhatsz öntöttvas serpenyőt a legjobb eredményért.
Fordítsd meg, süsd a másik oldalát is 1 percig. A naan akkor jó, ha barna foltok jelennek meg rajta. Kenjük meg olvasztott vajjal, és tálaljuk melegen.
A vajat helyettesítheted olívaolajjal, ha vegán verziót szeretnél. Tálaláskor szórhatsz rá friss koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.