Csípős savanyított eper üvegben tálalva

Csípős eper ecetes

A csípős savanyított eper egy igazán izgalmas és egyedi ízvilágú fogás, amely egyszerre édes, savanyú és csípős. Az epret hagyományosan frissen fogyasztják vagy édességekhez használják, de az ecetes és fűszeres változata teljesen új élményt nyújt. Az erős paprika és a chili kellemes csípősséget kölcsönöz a gyümölcsnek, miközben az ecet és a cukor harmonikus egyensúlyt teremt. Kiválóan passzol sajtokhoz, sült húsokhoz vagy gourmet salátákhoz. Ha egy igazán egyedi és könnyen elkészíthető savanyúságot keresel, próbáld ki ezt a receptet!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
205 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss eper
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
30 g Barnacukor
15 g
1 db Erős paprika
2 tk. Chilipehely
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
2 db Babérlevél
10 szem Fekete bors
1 tk. Mustármag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az epret alaposan mosd meg, és távolítsd el a zöld részeit.

    Az epret mosás után alaposan szárítsd meg, hogy ne híguljon fel a páclé.

    2

    Válassz ki egy tiszta befőttesüveget, és helyezd bele az epreket.

    A befőttesüveget érdemes kifőzni, hogy steril legyen, ezzel elkerülhető a romlás.

    3

    Egy lábasban forrald fel a vizet, az ecetet, a barnacukrot, a sót, a fahéjrudat, a szegfűszeget, a babérlevelet, a fekete borsot, a mustármagot és a chili pelyhet.

    A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Vanília kivonatot is adhatsz hozzá.

    4

    Az erős paprikát aprítsd fel, majd add a pácléhez. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A paprika magjait eltávolítva csökkentheted a csípősséget.

    5

    Miután a páclé felforrt, hagyd kicsit hűlni, hogy ne legyen túl forró, amikor az eperre öntöd.

    A túl forró páclé megfőzheti az epret, ami nem kívánatos.

    6

    Öntsd a langyos páclevet az eperre, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje.

    Ha nem lepi el teljesen a páclé, súlyozd le az epret egy kisebb tányérral, hogy a lé alatt maradjon.

    7

    Zárd le az üveget, és hagyd a hűtőben érni legalább 24 órán át, de minél tovább áll, annál ízletesebb lesz.

    A pácolási idő növelésével az ízek intenzívebbek lesznek. Az eper hamarabb átveszi az ízeket, mint a keményebb gyümölcsök.

    8

    Tálalás előtt szobahőmérsékleten hagyd állni 10 percig, hogy az ízek teljes mértékben kibontakozzanak.

    Desszertekhez, fagylalthoz, vagy akár salátákhoz is kínálhatod.