Csípős savanyított okra üvegben

Csípős okra ecetes

A csípős savanyított okra egy hagyományos recept, amelyet főként az amerikai déli és ázsiai konyhákban kedvelnek. Az okra természetes ropogósságát és enyhén nyálkás textúráját az ecetes páclé és a csípős chili tökéletesen kiegészíti, így egy egyedi ízvilág jön létre. Ez az étel remekül illik grillezett húsokhoz, salátákhoz vagy akár önmagában is ropogtatnivalóként fogyasztható. A recept könnyen elkészíthető, és hűtőben tárolva hosszú ideig friss marad. Próbáld ki ezt a házi savanyítási módszert, hogy mindig legyen kéznél egy pikáns ínyencség!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
80 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss okra
250 ml Fehérborecet
250 ml Víz
30 g
20 g Cukor
4 gerezd Fokhagyma
2 tk. Mustármag
1 csokor Kapor
1 tk. Fekete bors
2 db Csilipaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan az okrát hideg vízben, majd papírtörlővel szárítsd meg. Vágd le a szárak végét, de ügyelj rá, hogy ne sértsd meg a belsejét, hogy elkerüld a nyálkásodást.

    Az okra nyálkásodásának elkerülése érdekében a mosás után alaposan szárítsd meg, és csak a szárak végét vágd le.

    2

    Sterilizáld a befőttesüvegeket és a fedőket forrásban lévő vízben 10 percig, majd hagyd őket megszáradni.

    A sterilizálás elengedhetetlen a tartósításhoz, így elkerülheted a penészedést és a romlást.

    3

    Helyezd az okrát az üvegekbe, és oszd el egyenletesen a fokhagymát, a mustármagot, a fekete borsot, a kaprot és az apróra vágott csilipaprikát.

    A fűszereket rétegezheted az okrával, hogy mindenhol egyenletesen ízesítsék.

    4

    Egy közepes lábasban forrald össze az ecetet, a vizet, a sót és a cukrot, amíg teljesen feloldódnak.

    Kóstold meg a páclevet, és igazítsd az édesség és a savanyúság arányát az ízlésednek megfelelően.

    5

    Öntsd forrón az ecetes levet az üvegekbe úgy, hogy az okrát teljesen ellepje. Hagyj körülbelül 1 cm helyet az üveg tetején.

    A forró lé segít a tartósításban, és a légtér biztosítja, hogy ne repedjen meg az üveg.

    6

    Zárd le az üvegeket, majd hagyd őket szobahőmérsékleten kihűlni. Ezután tedd a hűtőbe legalább 48 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hűtőben az okra ropogósabb marad, és az ízek jobban összeérnek.

    7

    A savanyított csípős okra 2 hét után a legjobb ízű, de már néhány nap elteltével is fogyasztható.

    Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze. Próbáld ki grillezett húsok mellé köretként.