A fekete és lila répát alaposan mosd meg hideg vízben, majd hámozd meg és vágd vékony csíkokra vagy kisebb hasábokra.
A répa vastagsága befolyásolja az elkészülési időt. Vékonyabb csíkok hamarabb átveszik az ízeket.
A jalapeño paprikát karikázd fel, és a szárított chilipaprikákkal együtt tedd félre.
Ha nem szereted nagyon csípősen, távolítsd el a jalapeño magjait és ereit.
Egy nagy üveg edényben rétegezd a répát, a jalapeño paprikát, a szárított chilipaprikát, a fokhagymagerezdeket, a babérleveleket, a feketeborsot és a köménymagot.
A rétegezés segít abban, hogy minden hozzávaló egyenletesen érintkezzen a savanyító lével.
Egy lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót, a barnacukrot és az ecetet. Keverd addig, amíg a só és a cukor teljesen feloldódik.
Kóstold meg a forró levet, és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint. Ha édesebben szereted, adj hozzá több barnacukrot.
Öntsd a forró savanyító levet a rétegezett alapanyagokra az üvegben, ügyelve arra, hogy minden teljesen ellepje.
A forró lé segít a zöldségek tartósításában és az ízek gyorsabb összeérésében.
Zárd le az üveget, és hagyd szobahőmérsékleten 3-4 napig érni, hogy az ízek összeérjenek.
A szobahőmérsékleten történő érlelés alatt figyelj arra, hogy az üveg ne legyen kitéve közvetlen napfénynek.
Ezután tárold a hűtőszekrényben, és fogyaszd hidegen, önállóan vagy ételek mellé kísérőként.
A hűtőben tárolva az ízek tovább érnek, és a savanyúság hosszabb ideig eltartható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.