Csípős ecetes savanyított şalgam üvegben

Csípős Şalgam ecetes

A csípős ecetes savanyított şalgam a török konyha egyik legkarakteresebb ízvilágú fermentált itala és savanyúsága. A fekete répa földes aromája és a chili erőteljes csípőssége különleges egyensúlyt alkot, amely tökéletes kiegészítője a kebaboknak és más nehéz ételeknek. Az ecetes, fűszeres ízek elmélyítik a fermentált répa természetes aromáit, és igazi ízorgiát hoznak létre. Ha szereted a pikáns, tüzes ízeket, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
90 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Fekete répa (şalgam)
200 g Lila répa
1 l Víz
40 g Durva tengeri só
30 g Barnacukor
250 ml Fehér ecet
4 db Szárított chili paprika
2 db Friss jalapeño paprika
4 gerezd Fokhagyma
2 db Babérlevél
1 tk. Feketebors
1 tk. Köménymag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fekete és lila répát alaposan mosd meg hideg vízben, majd hámozd meg és vágd vékony csíkokra vagy kisebb hasábokra.

    A répa vastagsága befolyásolja az elkészülési időt. Vékonyabb csíkok hamarabb átveszik az ízeket.

    2

    A jalapeño paprikát karikázd fel, és a szárított chilipaprikákkal együtt tedd félre.

    Ha nem szereted nagyon csípősen, távolítsd el a jalapeño magjait és ereit.

    3

    Egy nagy üveg edényben rétegezd a répát, a jalapeño paprikát, a szárított chilipaprikát, a fokhagymagerezdeket, a babérleveleket, a feketeborsot és a köménymagot.

    A rétegezés segít abban, hogy minden hozzávaló egyenletesen érintkezzen a savanyító lével.

    4

    Egy lábosban forrald fel a vizet, majd add hozzá a sót, a barnacukrot és az ecetet. Keverd addig, amíg a só és a cukor teljesen feloldódik.

    Kóstold meg a forró levet, és igazítsd az ízeket a saját preferenciáid szerint. Ha édesebben szereted, adj hozzá több barnacukrot.

    5

    Öntsd a forró savanyító levet a rétegezett alapanyagokra az üvegben, ügyelve arra, hogy minden teljesen ellepje.

    A forró lé segít a zöldségek tartósításában és az ízek gyorsabb összeérésében.

    6

    Zárd le az üveget, és hagyd szobahőmérsékleten 3-4 napig érni, hogy az ízek összeérjenek.

    A szobahőmérsékleten történő érlelés alatt figyelj arra, hogy az üveg ne legyen kitéve közvetlen napfénynek.

    7

    Ezután tárold a hűtőszekrényben, és fogyaszd hidegen, önállóan vagy ételek mellé kísérőként.

    A hűtőben tárolva az ízek tovább érnek, és a savanyúság hosszabb ideig eltartható.