Az uborkát, retket és sárgarépát alaposan mosd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy csíkokra, ahogy szereted a savanyúságot.
A zöldségek egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyenletesen savanyodjanak meg.
Egy kisebb edényben keverd össze a rizsecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A rizsecet helyett használhatsz almaecetet is, ha nincs otthon rizseceted.
A fokhagymát és a gyömbért vékony szeletekre vágd, majd add hozzá a gochugarut a forró ecetes keverékhez. Hagyd kihűlni.
A gochugaru egy koreai chili por. Ha nem kapsz, használhatsz más chili pelyhet is, de a gochugaru jellegzetes ízt ad.
Egy tiszta, zárható üvegbe rétegezd a zöldségeket, majd öntsd rá a kihűlt fűszeres ecetes levet.
Sterilizáld az üveget a savanyúság tartóssága érdekében.
Egy kanállal nyomkodd le a zöldségeket, hogy teljesen ellepje a folyadék, majd zárd le az üveget.
Fontos, hogy a zöldségeket teljesen ellepje a lé, különben penészedni kezdhetnek.
Hagyd állni a hűtőben legalább 24 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
Az ízek a hűtőben való állás során egyre jobban összeérnek. 2-3 nap után még finomabb lesz.
Tálalás előtt szórd meg pirított szezámmaggal. Fogyaszthatod köretként sushi, rizsételek vagy grillezett húsok mellé.
A pirított szezámmag extra ízt és textúrát ad a savanyúságnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.