CsípƑs vízgesztenye ecetes tálalva

CsípƑs vízgesztenye ecetes

A csĂ­pƑs vĂ­zgesztenye ecetes egy izgalmas Ă©s frissĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑ, amelyet az ĂĄzsiai konyha inspirĂĄlt. A vĂ­zgesztenye ropogĂłs textĂșrĂĄja Ă©s enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­ze tökĂ©letesen harmonizĂĄl az ecetes savanyĂ­tĂĄssal, Ă­gy kivĂĄlĂłan illik salĂĄtĂĄkhoz, tĂ©sztĂĄkhoz Ă©s hĂșsĂ©telek mellĂ©. Ez a recept egyensĂșlyt teremt az ecet savanyĂșsĂĄga Ă©s a mĂ©z Ă©dessĂ©ge között, miközben a chili Ă©s a fokhagyma extra intenzitĂĄst ad az Ă­zekhez. Ha mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ© szeretnĂ©d tenni, adj hozzĂĄ egy kis gyömbĂ©rt vagy szĂłjaszĂłszt a pĂĄcba az autentikus ĂĄzsiai Ă­zvilĂĄgĂ©rt!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
95 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Friss vízgesztenye
⭕ 150 ml FehĂ©rborecet
⭕ 100 ml Víz
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 5 g Só
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 db EgĂ©sz fekete bors
⭕ 1 db Friss chili
⭕ 2 g Chilipehely

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss vízgesztenyéket alaposan mosd meg, majd håmozd meg és vågd vékony szeletekre.

    A vĂ­zgesztenye hĂĄmozĂĄsa kicsit nehĂ©z lehet, de egy Ă©les kĂ©ssel Ăłvatosan elvĂ©gezhetƑ.

    2

    A friss chilit vågd apróra, a fokhagymåt håmozd meg és vågd félbe.

    A chili mennyisĂ©gĂ©t a sajĂĄt Ă­zlĂ©sed szerint ĂĄllĂ­thatod be. Ha nem szereted a nagyon csĂ­pƑset, hasznĂĄlj kevesebbet.

    3

    Egy kisebb edényben keverd össze a fehérborecetet, a vizet, a mézet és a sót. Melegítsd közepes långon, amíg a méz és a só teljesen feloldódik.

    A mĂ©z helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs Ă©desĂ­tƑt is, pĂ©ldĂĄul agavĂ© szirupot vagy juharszirupot.

    4

    Az egész fekete borsot enyhén törj meg egy kés lapjåval, hogy jobban kiadja az ízét.

    A frissen tört bors sokkal aromĂĄsabb, mint az Ƒrölt.

    5

    Egy tiszta, zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe rĂ©tegezd a vĂ­zgesztenye szeleteket, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, az összetört borsot, az aprĂłra vĂĄgott chilit Ă©s a chili pelyhet.

    Az ĂŒveget sterilizĂĄld a savanyĂșsĂĄg tartĂłssĂĄga Ă©rdekĂ©ben.

    6

    Öntsd rĂĄ a forrĂł ecetes levet a vĂ­zgesztenyĂ©re, majd egy kanĂĄllal finoman nyomkodd meg, hogy teljesen ellepje a folyadĂ©k.

    Fontos, hogy a vĂ­zgesztenyĂ©t teljesen ellepje a lĂ©, kĂŒlönben penĂ©szedni kezdhet.

    7

    Hagyd szobahƑmĂ©rsĂ©kleten hƱlni az ĂŒveget körĂŒlbelĂŒl 30 percig, majd zĂĄrd le Ă©s tedd a hƱtƑbe legalĂĄbb 24 ĂłrĂĄra az Ă­zek összeĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A hƱtƑben valĂł Ă©rlelĂ©s sorĂĄn az Ă­zek intenzĂ­vebbĂ© vĂĄlnak.

    8

    A csĂ­pƑs vĂ­zgesztenye ecetes Ă­zesĂ­tĂ©st hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄkhoz, tĂ©sztĂĄkhoz vagy hĂșsĂ©telek mellĂ©. HƱtƑben tĂĄrolva 2-3 hĂ©tig elĂĄll.

    Kipróbålhatod åzsiai ihletésƱ ételekhez is.