Csirkefalatok fokhagymás joghurttal

Csirkefalatok fokhagymás joghurttal

A csirkefalatok az egyik legkedveltebb gyorsétel, amely egyszerűen elkészíthető és minden korosztály számára kedvelt. A ropogós panír és a krémes fokhagymás joghurtos mártogatós harmóniája ellenállhatatlanná teszi ezt az ételt. Az elkészítése során figyelj a panírozás egyenletességére, hogy minden falat tökéletes textúrájú legyen. Ez a recept ideális családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
3 gerezd Fokhagyma
200 ml Natúr joghurt
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás
100 g Liszt
200 ml Napraforgóolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet falatnyi darabokra, majd sózd és borsozd meg egy tálban.

    A falatnyi darabok legyenek nagyjából egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges hozzávalókat: egy tálba tedd a lisztet, egy másikba verd fel a tojásokat, és egy harmadikba tedd a zsemlemorzsát.

    A zsemlemorzsába keverhetsz egy kis reszelt parmezánt vagy más kemény sajtot, hogy még ízletesebb legyen a panír.

    3

    Forgasd a csirkedarabokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ügyelj, hogy mindenhol egyenletesen borítsa a panír.

    A panírozást kétszer is megismételheted (liszt-tojás-zsemlemorzsa, majd ismét liszt-tojás-zsemlemorzsa), ha vastagabb panírt szeretnél.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon, amíg egy kis liszt a forró olajba szórva sercegni kezd.

    Ha az olaj nem elég forró, a panír megszívja magát olajjal, és a csirkefalatok zsírosak lesznek.

    5

    Süsd a panírozott csirkefalatokat aranybarnára, oldalanként 3-4 percig. Helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    Ne tegyél túl sok csirkefalatot egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat. A sütés után a papírtörlőn hagyd lecsepegni a felesleges olajat.

    6

    A fokhagymás joghurt elkészítéséhez aprítsd finomra a fokhagymát, majd keverd össze a natúr joghurttal, és ízlés szerint adj hozzá sót és borsot.

    A fokhagymát reszelheted is, ha nem szereted, ha darabos. A joghurtba keverhetsz egy kis citromlevet is, hogy frissebb ízű legyen.

    7

    Tálald a csirkefalatokat frissen, a fokhagymás joghurttal mártogatósként. Akár salátával vagy sült krumplival is kínálhatod.

    A csirkefalatokat sütőben is megsütheted, ha egészségesebb változatot szeretnél. Ehhez tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd 200°C-on kb. 20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.