Csirkehúsleves gazdagon tálalva

Csirkehúsleves gazdagon

A csirkehúsleves gazdagon a magyar konyha egyik alappillére, amely generációk óta a családi ebédek elengedhetetlen fogása. A friss zöldségek, a szaftos csirkehús és az ízletes levesbetét harmóniája egyszerre tápláló és ízletes. Ez a recept a hétköznapokon éppúgy megállja a helyét, mint ünnepi alkalmakon, ahol a házias ízek igazi kényeztetést nyújtanak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
4 db Csirkecomb
4 db Sárgarépa
2 db Fehérrépa
1 db Zeller
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Karalábé
200 g Kelbimbó
1 csokor Friss petrezselyem
2 tk.
1 tk. Bors
3 l Víz
100 g Levesbetét (pl. cérnametélt)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, és hideg vízben kezdd el főzni közepes lángon. Amint a víz forrni kezd, habozd le a leves tetejéről a képződött habot.

    A habozás fontos, mert eltávolítja a levesből a szennyeződéseket és a fehérjéket, így a leves tisztább és ízletesebb lesz. A habot többször is le kell szedni, amíg képződik.

    2

    Pucold meg a zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé), és vágd nagyobb darabokra.

    A nagyobb darabokra vágott zöldségek lassabban főnek szét, így jobban megőrzik az ízüket és a formájukat.

    3

    Add hozzá a leveshez a megtisztított zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, és a kelbimbót. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A hagymát egészben add a leveshez, így nem fog szétfőni. A fokhagymát is egészben vagy félbevágva tedd bele, hogy ne legyen túl intenzív az íze.

    4

    Közepes lángon főzd a levest 1,5-2 órán át, amíg a csirke és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A lassú főzés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a csirkecomb omlós legyen.

    5

    A főzés vége felé vedd ki a csirkecombokat és a zöldségeket a levesből. Szűrd le a levest, hogy tiszta legyen a leves alapja.

    A levest szűrőn vagy sűrű szövésű ruhán keresztül szűrd le, hogy a legapróbb szennyeződésektől is megszabadulj.

    6

    Külön edényben főzd meg a levesbetétet (például cérnametéltet), majd add a tálalás előtt a leveshez.

    A levesbetétet külön főzd meg, mert különben a leves zavaros lesz és a tészta túlfőhet.

    7

    Tálald a levest a főtt csirkecombbal és zöldségekkel, frissen aprított petrezselyemmel díszítve.

    A csirkecomb húsát leszedheted a csontról és úgy is tálalhatod a levesben. A petrezselyem frissességet és színt ad a levesnek.