Csirkehúsos wrap-burger grillezett csirkével és olvadó sajttal

Csirkehúsos Wrap-Burger

A Csirkehúsos Wrap-Burger tökéletes választás azok számára, akik szeretik a hamburgert, de valami könnyedebb és egészségesebb alternatívát keresnek. A tortilla lapba tekert grillezett csirkemell, az olvadó cheddar sajt és a friss zöldségek tökéletes egyensúlyt teremtenek az ízekben. Ha szeretnéd feldobni az étkezéseidet egy gyors, de ízletes fogással, ezt a receptet mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
4 db Tortilla lap (nagy)
4 szelet Cheddar sajt
4 levél Saláta (római vagy jégsaláta)
1 db Paradicsom
1 db Lilahagyma
4 ek. Majonéz
2 tk. Dijoni mustár
1 tk. Fokhagymapor
1 tk.
1 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket hosszában vágd félbe, hogy vékonyabb szeleteket kapj. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, fokhagymaport, sót és borsot, majd forgasd bele a csirkeszeleteket. Hagyd pácolódni legalább 15 percig.

    A pácolási időt meghosszabbíthatod, hogy a csirke még ízletesebb legyen.

    2

    Forrósíts fel egy grillserpenyőt vagy szabadtéri grillt közepesen magas hőfokra. Süsd a csirkeszeleteket oldalanként 4-5 percig, amíg szép grillcsíkokat kapnak és teljesen átsülnek.

    Ha nincs grillserpenyőd, serpenyőben is sütheted a csirkét.

    3

    A sütés utolsó percében helyezz egy szelet cheddart minden csirkemell tetejére, majd fedd le a serpenyőt vagy a grillt, hogy a sajt ráolvadjon.

    A sajtot lecserélheted más típusú sajtra, például mozzarella vagy gouda sajtra.

    4

    Közben készítsd elő a tortilla lapokat, és enyhén pirítsd meg őket egy száraz serpenyőben, hogy rugalmasak, de kissé ropogósak legyenek.

    A tortilla lapokat mikrohullámú sütőben is megmelegítheted, hogy rugalmasabbak legyenek.

    5

    Készítsd elő a zöldségeket: a paradicsomot és a lilahagymát vágd vékony karikákra.

    Használhatsz más zöldségeket is, például paprikát vagy uborkát.

    6

    Keverd össze a majonézt és a dijoni mustárt egy kis tálban, majd kend meg vele a tortilla lapokat.

    A majonéz és a mustár arányát ízlés szerint változtathatod.

    7

    Helyezz egy salátalevelet a tortilla közepére, majd jöhet a sajtos csirkemell, a paradicsom és a lilahagyma. Hajtsd be a tortilla két oldalát, majd tekerd fel szorosan, hogy wrap formát kapjon.

    A tortilla lapot ne töltsd túl, mert nehéz lesz feltekerni.

    8

    Ha még ropogósabb végeredményt szeretnél, a kész wrapokat egy száraz serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalukon 1-2 percig.

    A serpenyőben való pirítás segít a wrapnak egyben maradni.

    9

    Azonnal tálald, lehetőleg sült burgonyával vagy friss salátával. Tipp: Ha extra fűszerességet szeretnél, adj hozzá egy kevés jalapeno paprikát vagy csípős szószt!

    A wrap-ot tálalás előtt pirítsd meg egy serpenyőben, hogy ropogósabb legyen.