Vágd a csirkemellet kis kockákra, majd egy tálban keverd össze sóval, borssal, fokhagymaporral, paprikaporral és őrölt köménnyel.
A csirkét érdemes legalább 30 percig pácolni a fűszerekkel, hogy az ízek jobban átjárják.
Hevíts egy serpenyőt olívaolajjal, és pirítsd meg a fűszeres csirkekockákat 5-7 perc alatt, amíg aranybarna és átsült lesz. Tedd félre hűlni.
A csirkét ne süsd túl, mert akkor kiszárad. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül pedig még szaftos.
Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.
A túl forró vaj befolyásolhatja a tészta állagát.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a fekete borsot, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.
Érdemes szitán átszitálni a lisztet a sütőporral, hogy elkerüld a csomósodást.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.
A vajat ne forrón add hozzá, mert az megfőzheti a tojásokat. Hagyd kicsit hűlni.
Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a reszelt cheddar sajtot és a kihűlt sült csirkekockákat.
A csirkét csak akkor add a tésztához, ha már kihűlt, különben megolvasztja a sajtot és megváltoztatja a tészta állagát.
Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.
A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrikat!
Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.
A gofrikat sütőben (alacsony hőfokon) vagy rácson tarthatod melegen.
Tálaláskor szórd meg extra cheddar sajttal, és kínálhatod fokhagymás tejföllel vagy egy könnyű mézes-mustáros mártogatóssal.
A mártogatóst előre elkészítheted, hogy a tálaláskor ne kelljen vele foglalkozni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.