Csirkés Gofri tálalva

Csirkés Gofri

A Csirkés Gofri egy laktató és ízletes sós gofri, amely a klasszikus amerikai „chicken and waffles” ihletésére készült. A ropogósra sült csirkekockák és az olvadt cheddar sajt tökéletes harmóniát alkot a gofri könnyedségével. Eredetileg az Egyesült Államok déli államaiban vált népszerűvé a csirke és gofri párosítása, de most egy modern változatban egyesítettük őket. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében a fűszeres csirke és a sajt egyesül, minden falat egy újabb ízorgia! Tálald fokhagymás tejföllel vagy mézes-mustáros szósszal, és élvezd ezt az egyedi és laktató fogást reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
100 g Reszelt cheddar sajt
150 g Csirkemell
5 g Fokhagymapor
5 g Paprikapor
3 g Őrölt kömény
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a csirkemellet kis kockákra, majd egy tálban keverd össze sóval, borssal, fokhagymaporral, paprikaporral és őrölt köménnyel.

    A csirkét érdemes legalább 30 percig pácolni a fűszerekkel, hogy az ízek jobban átjárják.

    2

    Hevíts egy serpenyőt olívaolajjal, és pirítsd meg a fűszeres csirkekockákat 5-7 perc alatt, amíg aranybarna és átsült lesz. Tedd félre hűlni.

    A csirkét ne süsd túl, mert akkor kiszárad. Akkor jó, ha kívül aranybarna, belül pedig még szaftos.

    3

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A túl forró vaj befolyásolhatja a tészta állagát.

    4

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót és a fekete borsot, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    Érdemes szitán átszitálni a lisztet a sütőporral, hogy elkerüld a csomósodást.

    5

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A vajat ne forrón add hozzá, mert az megfőzheti a tojásokat. Hagyd kicsit hűlni.

    6

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá a reszelt cheddar sajtot és a kihűlt sült csirkekockákat.

    A csirkét csak akkor add a tésztához, ha már kihűlt, különben megolvasztja a sajtot és megváltoztatja a tészta állagát.

    7

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    A gofrisütőnek alaposan fel kell melegednie.

    8

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrikat!

    9

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A gofrikat sütőben (alacsony hőfokon) vagy rácson tarthatod melegen.

    10

    Tálaláskor szórd meg extra cheddar sajttal, és kínálhatod fokhagymás tejföllel vagy egy könnyű mézes-mustáros mártogatóssal.

    A mártogatóst előre elkészítheted, hogy a tálaláskor ne kelljen vele foglalkozni.