Friss csirkesaláta ropogós zöldségekkel és grillezett csirkemellel, balzsamecetes öntettel.

Csirkesaláta

A Csirkesaláta egy igazi könnyű, egészséges választás, amely tökéletes ebédként vagy vacsoraként. Az étel egyszerű, mégis tápláló: főtt csirkehús, friss zöldségek és egy ízletes öntet egyesül benne. A csirke mellett a salátában sokféle friss hozzávaló is helyet kap, mint például a ropogós uborka, friss paradicsom és édes paprika. Az étel elkészítése gyors, és remek lehetőséget biztosít arra, hogy a különböző zöldségeket és fűszereket is beépítsük a napi étkezésekbe.

A csirkesaláta egy igazi mediterrán ihletésű étel, amelyet mindenki könnyedén elkészíthet otthon, miközben a változatos zöldségek és a csirke tökéletes harmóniáját élvezhetjük. A fűszeres, citromos öntet egy újabb réteget ad az étel ízének, így a csirkesaláta nemcsak egészséges, hanem finom is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
300 g Csirkemell
1 db Fejes saláta
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Vöröshagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 tk Fokhagymapor
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval, borssal és fokhagymaporral fűszerezzük.

    A csirkemellet vágd egyforma csíkokra, hogy egyenletesen süljenek meg.

    2

    Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, és a csirkecsíkokat aranybarnára sütjük.

    A csirkét magas hőfokon süsd, hogy gyorsan megpiruljon, és ne száradjon ki.

    3

    Közben a salátát leveleire szedjük, megmossuk, és egy nagy tálba tépkedjük.

    A salátát alaposan mosd meg, és szárítsd meg, hogy a salátaöntet jobban tapadjon rá.

    4

    A paradicsomot és uborkát felszeleteljük, a hagymát félkarikákra vágjuk, és a salátához adjuk.

    A hagymát érdemes előzőleg hideg vízbe áztatni pár percre, hogy enyhébb legyen az íze.

    5

    Hozzáadjuk a megsült csirkecsíkokat, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal.

    A csirkét hagyd kicsit hűlni, mielőtt a salátához adod, hogy ne fonnyassza meg a zöldségeket.

    6

    Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    A salátát közvetlenül tálalás előtt locsold meg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak.