Csokoládé narancs fagylalt tálalva csokoládéforgáccsal és narancshéjjal

Csokoládé narancs fagylalt

A csokoládé és narancs párosítása egy időtlen klasszikus, amely édes és frissítő kombinációt alkot. Az olasz és francia cukrászatban régóta népszerű ez az ízkombináció, amely különleges mélységet és harmóniát ad a desszerteknek. A házi csokoládé narancs fagylalt egy igazi kényeztető desszert, amely tökéletes választás azok számára, akik szeretik az intenzív csokoládé ízt egy kis citrusos csavarral. Ha egy különleges, mégis könnyen elkészíthető fagylaltot keresel, ez a recept tökéletes választás lesz!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
150 g Étcsokoládé
1 db Narancs héja
50 ml Narancslé
70 g Kristálycukor
30 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Reszeld le a narancs héját, majd facsard ki a levét és tedd félre.

    A narancs héját csak a színes részéből reszeld, a fehér hártya keserű lehet.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot és kakaóport, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor feloldódik.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    3

    Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, majd kevergesd, amíg teljesen elolvad és sima keveréket kapsz.

    Használj jó minőségű étcsokoládét, legalább 70%-os kakaótartalommal a gazdagabb íz érdekében.

    4

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró csokoládés keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperálás nagyon fontos, hogy a tojás ne rántotta formájában főjön bele a krémbe. Lassan, kis adagokban adagold a forró keveréket a tojáshoz, miközben folyamatosan kevered.

    5

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Folyamatosan keverd, különben a tojás kicsapódhat az alján. A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját.

    6

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a narancshéjat, narancslevet és a vanília kivonatot. Hűtsd le szobahőmérsékletre.

    A narancslé savassága miatt a krém kicsit sűrűbb lehet. Fontos, hogy teljesen kihűljön, mielőtt a fagylaltgépbe kerül.

    7

    Öntsd a lehűlt keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    A fagylaltgép használata előtt érdemes a tálat a fagyasztóban előhűteni, ha a gép típusa ezt igényli.

    8

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    A gyakori keverés segít abban, hogy a fagylalt krémesebb legyen, és ne legyen jégkristályos. Használj fém edényt, mert jobban vezeti a hideget.

    9

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), tálald friss narancshéjjal vagy csokoládéforgáccsal megszórva.

    Tálalás előtt vedd ki a fagylaltot a fagyasztóból 10-15 perccel, hogy könnyebben lehessen adagolni.