A vajat olvaszd meg egy kis lábosban, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.
A mikróban is megolvaszthatod a vajat, de figyelj, hogy ne forrósítsd túl.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Ez biztosítja, hogy a száraz hozzávalók egyenletesen oszoljanak el.
A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlasson el, így a gofri szép magas lesz.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá az olvasztott vajat, a vaníliát és a tejet. Keverd simára, hogy homogén tésztát kapj.
A tojásokat érdemes habverővel felverni, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen.
Fokozatosan öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, miközben folyamatosan kevered. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert ettől a tészta kemény lehet!
Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen hogy nedvesek lesznek. A csomók nem baj, eltűnnek sütés közben.
A bacont pirítsd ropogósra egy serpenyőben, majd itasd le róla a felesleges zsiradékot papírtörlő segítségével. Aprítsd kisebb darabokra.
A bacont sütőben is ropogósra sütheted, így kevesebb zsiradék marad benne.
Keverd a ropogósra sült bacon darabokat a gofritésztába.
A bacon darabokat óvatosan keverd a tésztába, hogy ne törjenek össze teljesen.
Melegítsd elő a gofrisütőt és enyhén kend meg vajjal vagy olajjal, hogy ne ragadjon le a tészta.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd a sütést, hogy a gofri szép aranybarna legyen.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, majd süsd aranybarnára, körülbelül 3-5 percig. Az idő a sütő teljesítményétől függően változhat.
Ne nyisd ki a gofrisütőt sütés közben, mert a gofri összeeshet.
Vedd ki a kész gofrit, majd hagyd kicsit hűlni egy rácson, hogy ropogós maradjon.
A rácson hagyva a gofri nem ázik el a saját gőzétől.
Olvaszd meg az étcsokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton, majd mártsd bele a gofrik egyik oldalát.
A csokoládét vízgőz felett olvasztva biztosabban elkerülheted, hogy megégjen.
Helyezd a csokoládéba mártott gofrikat sütőpapírra és hagyd megdermedni a csokoládét, mielőtt tálalod.
A hűtőben gyorsabban megdermed a csokoládé.
Tálald frissen, opcionálisan megszórhatod egy kevés tengeri sóval vagy karamellizált dióval az extra ízélményért.
A tengeri só kiemeli a csokoládé édességét és a bacon sós ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.