Csokoládés-mentás cupcake tálalva

Csokoládés-mentás Cupcake

A csokoládé és a menta kombinációja klasszikus párosítás, amely a 19. század óta népszerű édességekben és süteményekben. A frissítő menta tökéletesen ellensúlyozza a csokoládé gazdag, krémes ízét, így ez a cupcake igazán különleges desszert. A mentás csokoládé édességek eredete Angliához köthető, ahol a híres After Eight csokoládék először megjelentek, és hamar elterjedtek a világban. Ez a cupcake egy modern változata ennek a közkedvelt kombinációnak, amely könnyedén elkészíthető otthon is. Ha szeretnéd még különlegesebbé tenni, próbáld meg étcsokoládé forgáccsal vagy egy kevés kakaóporral megszórni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
5 ml Vanília kivonat
10 g Friss mentalevél
5 ml Menta kivonat
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
150 g Krém sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt érdemes alsó-felső sütésre állítani a legjobb eredmény érdekében.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, kakaóport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalókat szitán keresztül is átszitálhatod, hogy még homogénebb legyen a keverék és elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vajnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Ha nincs időd kivárni, tedd a mikróba pár másodpercre, de vigyázz, hogy ne olvadjon meg!

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot és a menta kivonatot.

    Minden tojás hozzáadása után alaposan keverd el a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva, több részletben add hozzá, így elkerülheted a tészta túlkeverését.

    6

    Apróra vágd az étcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.

    A csokoládét lisztbe forgathatod, mielőtt a tésztába kevered, így kevésbé süllyed le a muffin aljára.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    Ne töltsd túl a formákat, mert a muffinok kifolyhatnak sütés közben. Ha a hústű tisztán jön ki, a muffinok megsültek.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a mentás csokoládékrémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot, a krémsajtot és az apróra vágott friss mentát, hogy selymes, lágy állagot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. A krémsajtot előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy könnyebben keverhető legyen.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a mentás csokoládékrémmel és friss mentalevéllel a tetején.

    A krémet habzsák segítségével is felviheted, így szebb díszítést érhetsz el.