Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.
Ha nincs papírkapszlid, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport.
A kakaóport és a sütőport szitáld bele, hogy ne legyen csomós.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyikkel jól keverd el.
Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, hogy homogén tésztát kapj.
A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva adagold a vajas keverékhez, és ne keverd túl a tésztát.
Forgasd bele az apróra vágott étcsokoládét, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.
A muffin formákat ne töltsd tele, mert a tészta sütés közben megemelkedik.
Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Közben készítsd el a trüffelkrémet: melegítsd fel a tejszínt egy edényben, majd keverd bele az apróra vágott étcsokoládét, és keverd simára.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg éppen gyöngyözni kezd. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.
Hűtsd le a trüffelkrémet, amíg besűrűsödik, majd keverd össze a porcukorral és a krémsajttal.
A trüffelkrém akkor lesz a legjobb, ha legalább 1-2 órát hűtöd. A krémsajt legyen hideg, hogy a krém jól tartsa a formáját.
Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a trüffelkrémmel és szórj rá kakaóport vagy csokoládéforgácsot.
A krémet habzsákból a legkönnyebb a cupcake-ekre nyomni. A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket vagy ehető virágokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.