Csokoládés-trüffeles cupcake tálalva

Csokoládés-Trüffeles Cupcake

A csokoládés-trüffeles cupcake az egyik legízletesebb és legdekadensebb desszert, amelyet a csokoládé szerelmeseinek ajánlunk. A puha, kakaós tészta és a lágy, krémes trüffelkrém együttesen valódi ízorgiát kínál minden falatban. Képzeld el, ahogy az első harapásnál a mély csokoládéízű tészta és az intenzív, lágy trüffelkrém tökéletes egyensúlyban olvad szét a szádban. A tetején lévő kakaópor vagy csokoládéforgács pedig még gazdagabbá teszi az élményt. A tökéletes cupcake titka a jó minőségű csokoládé és a megfelelően selymes krém. Próbáld ki ezt a receptet egy kevés reszelt étcsokoládéval vagy kakaóbab-forgáccsal a tetején, hogy még látványosabb és ízletesebb legyen!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
120 g Cukor
100 g Vaj (puha)
2 db Tojás
100 ml Tej
1 tk. Sütőpor
1 tk. Vanília kivonat
0.5 tk.
50 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé (apró darabokra vágva)
100 ml Tejszín (a trüffelhez)
100 g Étcsokoládé a trüffelkrémhez
150 g Porcukor
100 g Krémsajt
10 g Kakaópor a díszítéshez
20 g Csokoládéforgács a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és béleld ki a muffin formákat papírkapszlikkal.

    Ha nincs papírkapszlid, a muffin formát alaposan vajazd ki és lisztezd meg.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kakaóport.

    A kakaóport és a sütőport szitáld bele, hogy ne legyen csomós.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A tojásokat egyesével add hozzá, és mindegyikkel jól keverd el.

    4

    Fokozatosan keverd hozzá a tejet, majd óvatosan add hozzá a száraz hozzávalókat, hogy homogén tésztát kapj.

    A tejet és a száraz hozzávalókat felváltva adagold a vajas keverékhez, és ne keverd túl a tésztát.

    5

    Forgasd bele az apróra vágott étcsokoládét, majd töltsd meg a muffin formákat a tésztával, kb. ¾ részig.

    A muffin formákat ne töltsd tele, mert a tészta sütés közben megemelkedik.

    6

    Süsd a muffinokat 18-20 percig, amíg a közepükbe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért érdemes tűpróbával ellenőrizni. Ha a tetejük túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Közben készítsd el a trüffelkrémet: melegítsd fel a tejszínt egy edényben, majd keverd bele az apróra vágott étcsokoládét, és keverd simára.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd addig, amíg éppen gyöngyözni kezd. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.

    8

    Hűtsd le a trüffelkrémet, amíg besűrűsödik, majd keverd össze a porcukorral és a krémsajttal.

    A trüffelkrém akkor lesz a legjobb, ha legalább 1-2 órát hűtöd. A krémsajt legyen hideg, hogy a krém jól tartsa a formáját.

    9

    Hagyd a cupcake-eket teljesen kihűlni, majd díszítsd a trüffelkrémmel és szórj rá kakaóport vagy csokoládéforgácsot.

    A krémet habzsákból a legkönnyebb a cupcake-ekre nyomni. A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöket vagy ehető virágokat is.