A cukkinit mosd meg, és vágd fel közepes méretű kockákra.
Ha nagyobb cukkinit használsz, távolítsd el a magokat, mert azok keserűek lehetnek.
A vöröshagymát hámozd meg, és szeleteld fel vékony karikákra. A paprikát és paradicsomot darabold fel.
A paprika fajtája ízlés szerint változtatható. Használhatsz tv paprikát, kápia paprikát vagy akár csípős paprikát is.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát.
Alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg a hagyma, mert az keserű ízt adhat a lecsónak.
Add hozzá a fokhagymát, a paprikát, és párold 5-7 percig, hogy kissé megpuhuljanak.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghet és keserű lesz.
Szórd meg a fűszerpaprikával, majd azonnal add hozzá a paradicsomot, hogy ne égjen meg a paprika.
A fűszerpaprika könnyen megég, ezért fontos, hogy azonnal a paradicsommal keverd össze.
Keverd hozzá a cukkinit, és fedd le a serpenyőt. Párold közepes lángon 10-15 percig, amíg a cukkini megpuhul.
Ha a cukkini túl sok levet enged, vedd le a fedőt, és párologtasd el a felesleges folyadékot.
Ízesítsd sóval, borssal, és a végén szórd meg aprított petrezselyemmel.
A petrezselymet csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét és az ízét.
Azonnal tálald friss kenyérrel vagy köretként.
A cukkini lecsó másnap még finomabb, amikor az ízek összeértek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.