Cukkini lecsó friss zöldségekkel tålalva

Cukkini lecsĂł

A cukkini lecsĂł a hagyomĂĄnyos magyar lecsĂł könnyedebb, egĂ©szsĂ©gesebb vĂĄltozata, amely tökĂ©letesen illeszkedik a modern, zöldsĂ©gekben gazdag Ă©tkezĂ©shez. A cukkini kellemes, semleges Ă­ze remekĂŒl kiemeli a paradicsom Ă©s a paprika aromĂĄjĂĄt. Ez az Ă©tel gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a nyĂĄri hĂłnapokban, amikor a zöldsĂ©gek frissek Ă©s zamatosak. KĂ©szĂ­tsd el ezt a lecsĂłt, hogy Ă©lvezhesd a magyar konyha könnyedebb oldalĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Cukkini
⭕ 2 db Vöröshagyma
⭕ 3 db Paprika
⭕ 3 db Paradicsom
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 db Fokhagymagerezd
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A cukkinit mosd meg, és vågd fel közepes méretƱ kockåkra.

    Ha nagyobb cukkinit hasznålsz, tåvolítsd el a magokat, mert azok keserƱek lehetnek.

    2

    A vöröshagymåt håmozd meg, és szeleteld fel vékony karikåkra. A paprikåt és paradicsomot darabold fel.

    A paprika fajtĂĄja Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatĂł. HasznĂĄlhatsz tv paprikĂĄt, kĂĄpia paprikĂĄt vagy akĂĄr csĂ­pƑs paprikĂĄt is.

    3

    Egy nagy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pĂĄrold ĂŒvegesre a hagymĂĄt.

    Alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg a hagyma, mert az keserƱ ízt adhat a lecsónak.

    4

    Add hozzå a fokhagymåt, a paprikåt, és pårold 5-7 percig, hogy kissé megpuhuljanak.

    A fokhagymĂĄt ne pirĂ­tsd tĂșl, mert megĂ©ghet Ă©s keserƱ lesz.

    5

    Szórd meg a fƱszerpaprikåval, majd azonnal add hozzå a paradicsomot, hogy ne égjen meg a paprika.

    A fƱszerpaprika könnyen megég, ezért fontos, hogy azonnal a paradicsommal keverd össze.

    6

    Keverd hozzĂĄ a cukkinit, Ă©s fedd le a serpenyƑt. PĂĄrold közepes lĂĄngon 10-15 percig, amĂ­g a cukkini megpuhul.

    Ha a cukkini tĂșl sok levet enged, vedd le a fedƑt, Ă©s pĂĄrologtasd el a felesleges folyadĂ©kot.

    7

    ÍzesĂ­tsd sĂłval, borssal, Ă©s a vĂ©gĂ©n szĂłrd meg aprĂ­tott petrezselyemmel.

    A petrezselymet csak a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy megƑrizze a frissessĂ©gĂ©t Ă©s az Ă­zĂ©t.

    8

    Azonnal tålald friss kenyérrel vagy köretként.

    A cukkini lecsó måsnap még finomabb, amikor az ízek összeértek.