A tengeri halat (pl. füstölt haddock) főzzük meg a hal alaplében 10-12 percig, amíg a hal megpuhul és könnyen szétválik.
A halat óvatosan főzzük, hogy ne főzzük túl, mert akkor száraz lehet. A füstölt hal íze különleges aromát ad a levesnek.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk, amíg üvegesek lesznek.
A fokhagymát ne pirítsuk túl, mert keserű ízt adhat. Érdemes alacsonyabb hőmérsékleten dolgozni.
A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A krumplit a pirított hagymához adjuk, és egy kis ideig kevergetjük.
A krumpli segít a leves sűrűsítésében, és gazdag ízt ad neki.
Hozzáadjuk a hal alaplevet, a tejjel együtt, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul.
Ha a leves túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még egy kis alaplevet vagy tejet.
A tenger gyümölcseit (pl. kagylót, garnélarákot) beletesszük a levesbe, és pár perc alatt készre főzzük.
A tenger gyümölcseiket gyorsan főzzük, hogy megőrizzék friss ízüket és textúrájukat.
Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, és locsoljuk meg citromlével.
A citromlé friss ízt ad, és segít kiemelni a hal és tenger gyümölcsei gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.