Cullen skink tenger gyümölcseivel, krémes halleves tálalva

Cullen skink tenger gyümölcseivel

A Cullen skink egy tradicionális skót étel, amely Skócia északkeleti partvidékéről származik. Eredetileg füstölt halat, krumplit és fűszereket használtak, hogy egy ínycsiklandó, gazdag levest készítsenek. Az étel elterjedt a skót konyhában, és az idők során sokféle változatban készült. A tenger gyümölcseinek hozzáadása egy új dimenziót ad a receptnek, miközben megőrzi az étel autentikus ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tengeri hal (pl. füstölt haddock)
2 ek. Kukoricaliszt
30 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Krumpli
1 l Hal alaplé
200 ml Tej
1 ek. Friss petrezselyem
1 ek. Friss citromlé
200 g Tenger gyümölcsei (pl. kagyló, garnélarák)
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tengeri halat (pl. füstölt haddock) főzzük meg a hal alaplében 10-12 percig, amíg a hal megpuhul és könnyen szétválik.

    A halat óvatosan főzzük, hogy ne főzzük túl, mert akkor száraz lehet. A füstölt hal íze különleges aromát ad a levesnek.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd a vajon megpirítjuk, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagymát ne pirítsuk túl, mert keserű ízt adhat. Érdemes alacsonyabb hőmérsékleten dolgozni.

    3

    A krumplit meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A krumplit a pirított hagymához adjuk, és egy kis ideig kevergetjük.

    A krumpli segít a leves sűrűsítésében, és gazdag ízt ad neki.

    4

    Hozzáadjuk a hal alaplevet, a tejjel együtt, majd felforraljuk. Alacsony hőmérsékleten főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul.

    Ha a leves túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még egy kis alaplevet vagy tejet.

    5

    A tenger gyümölcseit (pl. kagylót, garnélarákot) beletesszük a levesbe, és pár perc alatt készre főzzük.

    A tenger gyümölcseiket gyorsan főzzük, hogy megőrizzék friss ízüket és textúrájukat.

    6

    Tálalás előtt szórjuk meg friss petrezselyemmel, és locsoljuk meg citromlével.

    A citromlé friss ízt ad, és segít kiemelni a hal és tenger gyümölcsei gazdag ízét.