Curry-s gnocchi tálalva

Curry-s gnocchi

A curry-s gnocchi egy egyedi fúziós fogás, amely az olasz konyha klasszikus gnocchiját az ázsiai fűszeres curry-vel ötvözi. A krémes kókusztejes szósz enyhén csípős, és gazdag ízvilágot biztosít, amely tökéletesen passzol a puha burgonyás gnocchihoz. Ha szereted a különleges ízkombinációkat, és valami újat szeretnél kipróbálni, ez a recept garantáltan elvarázsol!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojássárgája
1 csipet
200 ml Kókusztej
10 g Curry por
2 gerezd Fokhagyma
5 g Gyömbér
1 db Vöröshagyma
100 g Paradicsompüré
30 ml Olívaolaj
5 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.

    Érdemes lisztes burgonyát választani a gnocchihoz, mert az kevesebb vizet szív magába, így a tészta könnyebb lesz.

    2

    Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.

    A burgonyát minél alaposabban törd át, hogy ne maradjanak benne darabok. A teljesen kihűlt burgonya kevésbé ragad, és könnyebb vele dolgozni.

    3

    A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.

    A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, ezért óvatosan adagold. A tészta ne legyen túl kemény, mert a gnocchi rágós lesz.

    4

    A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.

    A villával való mintázás nem csak szép, hanem segít a szósznak jobban megtapadni a gnocchin. Lisztezd be a villát, hogy ne ragadjon le a tészta.

    5

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.

    Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűthetik a vizet, és összeragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.

    7

    Szórd hozzá a curry port, majd add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd további 2-3 percig.

    A curry por pirítása segít az ízek elmélyítésében. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chili port is.

    8

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Főzd alacsony lángon 5-10 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha szeretnél. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.

    9

    Add hozzá a kifőtt gnocchikat a curry-s szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.

    Óvatosan keverd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.

    10

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel az extra ízért és frissességért.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha jobban szereted. Egy kevés citromlé is feldobhatja az ízeket.