A burgonyát hámozd meg, vágd kisebb darabokra, majd főzd puhára sós vízben kb. 20 perc alatt.
Érdemes lisztes burgonyát választani a gnocchihoz, mert az kevesebb vizet szív magába, így a tészta könnyebb lesz.
Szűrd le a megfőtt burgonyát, majd törd át egy tálba és hagyd teljesen kihűlni.
A burgonyát minél alaposabban törd át, hogy ne maradjanak benne darabok. A teljesen kihűlt burgonya kevésbé ragad, és könnyebb vele dolgozni.
A kihűlt burgonyához add hozzá a lisztet, a tojássárgáját és egy csipet sót, majd gyúrd össze egy puha, homogén tésztává.
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától, ezért óvatosan adagold. A tészta ne legyen túl kemény, mert a gnocchi rágós lesz.
A tésztát oszd négy részre, formázz belőlük kb. 2 cm vastag rudakat, majd vágd fel kis darabokra. A villával óvatosan megnyomhatod, hogy a gnocchi jellegzetes mintázatot kapjon.
A villával való mintázás nem csak szép, hanem segít a szósznak jobban megtapadni a gnocchin. Lisztezd be a villát, hogy ne ragadjon le a tészta.
Forralj fel vizet egy nagy lábasban, majd tedd bele a gnocchikat kisebb adagokban. Amint feljönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), szűrd le őket és tedd félre.
Ne tegyél túl sok gnocchit egyszerre a vízbe, mert lehűthetik a vizet, és összeragadhatnak. Ha feljöttek a víz tetejére, az azt jelenti, hogy megfőttek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és gyömbért. Pirítsd 2-3 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz az íze.
Szórd hozzá a curry port, majd add hozzá a paradicsompürét, és pirítsd további 2-3 percig.
A curry por pirítása segít az ízek elmélyítésében. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chili port is.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Főzd alacsony lángon 5-10 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha szeretnél. Ha a szósz túl sűrű, adj hozzá egy kevés vizet.
Add hozzá a kifőtt gnocchikat a curry-s szószhoz, és óvatosan keverd össze, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon.
Óvatosan keverd össze a gnocchikat a szósszal, hogy ne törjenek össze.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel az extra ízért és frissességért.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha jobban szereted. Egy kevés citromlé is feldobhatja az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.