Currys sörös fokhagymaszósz tålalva

Currys sörös fokhagymaszósz

A sörrel kĂ©szĂŒlt szĂłszok Ă©vszĂĄzadok Ăłta a közĂ©p-eurĂłpai konyhĂĄk kedvelt Ă­zesĂ­tƑi, mĂ­g a curry fƱszerkeverĂ©k az indiai gasztronĂłmia egyik legismertebb alapanyaga. A currys sörös fokhagymaszĂłsz egy izgalmas fĂșziĂłja ezeknek a hagyomĂĄnyoknak, amely a sör kesernyĂ©s Ă­zĂ©t ötvözi a curry meleg fƱszerezettsĂ©gĂ©vel Ă©s a fokhagyma intenzĂ­v aromĂĄjĂĄval. Ahogy a fokhagyma Ă©s curry illata betölti a konyhĂĄt, azonnal megidĂ©zi a kĂŒlönleges Ă©telek hangulatĂĄt. A szĂłsz titka a sör redukciĂłjĂĄban rejlik, amely koncentrĂĄlja az Ă­zeket Ă©s selymes textĂșrĂĄt ad. Ez a mĂĄrtĂĄs tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs sĂŒlt csirkĂ©hez, sertĂ©ssĂŒltekhez vagy akĂĄr grillezett zöldsĂ©gekhez, hogy feldobja az Ă©tkezĂ©st egy egyedi Ă­zkombinĂĄciĂłval.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml VilĂĄgos sör
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 tk. Currypor
⭕ 30 g Vaj
⭕ 100 ml Tejszín
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    ElƑkĂ©szĂ­tĂ©s: HĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd finomra a fokhagymagerezdeket.

    A fokhagymåt préseld åt fokhagymanyomón, vagy vågd nagyon apróra, hogy egyenletesen oszlassa el az ízét.

    2

    PirĂ­tĂĄs: Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben olvaszd fel a vajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd illatosra 2-3 perc alatt.

    A fokhagyma nagyon hamar megĂ©g, ezĂ©rt figyelj rĂĄ, Ă©s ne pirĂ­tsd tĂșl magas hƑfokon.

    3

    Currypor hozzåadåsa: Szórd meg a fokhagymåt a curryporral, és alaposan keverd össze, hogy a fƱszerek feloldódjanak a vajban.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ curryport a legjobb Ă­z elĂ©rĂ©sĂ©hez. A currypor mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­thatod.

    4

    Sör hozzĂĄadĂĄsa: Öntsd hozzĂĄ a sört, majd forrald fel. Csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd 5 percig, hogy az alkohol elpĂĄrologjon Ă©s az Ă­zek koncentrĂĄlĂłdjanak.

    A sör kivĂĄlasztĂĄsĂĄnĂĄl figyelj, hogy ne legyen tĂșl keserƱ, mert az befolyĂĄsolhatja a szĂłsz Ă­zĂ©t. VilĂĄgos sör ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs lehet.

    5

    TejszĂ­n Ă©s Ă­zesĂ­tĂ©s: Add hozzĂĄ a tejszĂ­nt, citromlevet Ă©s barnacukrot. SĂłzd, borsozd Ă­zlĂ©s szerint, majd fƑzd tovĂĄbbi 5 percig, amĂ­g a szĂłsz besƱrƱsödik.

    A citromlé frissességet ad a szósznak. A barnacukor helyett hasznålhatsz mézet is.

    6

    TĂĄlalĂĄs: A szĂłszt melegen tĂĄlald sĂŒlt hĂșsokhoz, grillezett zöldsĂ©gekhez vagy tĂ©sztĂĄkhoz. Friss petrezselyemmel dĂ­szĂ­theted.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva 2-3 napig elĂĄll. TĂĄlalĂĄs elƑtt melegĂ­tsd fel.