A sárgarépát és kaliforniai paprikát vágd kis csíkokra. A zöldborsót ha fagyasztott, előbb olvaszd ki. A fokhagymát aprítsd finomra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd fél percig. Ezután dobd rá a sárgarépát és paprikát, és pirítsd 3-4 percig közepes lángon.
A zöldségeket ne süsd túl puhára, maradjanak roppanósak. A pirítás során figyelj, hogy ne égjenek le.
Add hozzá a zöldborsót és a curryt, keverd jól össze, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd 3-4 percig, míg a szósz kissé besűrűsödik és bevonja a zöldségeket.
Használj jó minőségű curryport vagy pasztát a legjobb ízélményért. A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szereted a kókusz ízét.
Gőzöld meg a bao bunokat bambuszgőzölőben vagy fedett szűrőn keresztül 6-8 percig. Ne nyisd fel a fedőt közben, hogy a bao ne veszítsen puhaságából.
Ha nincs gőzölőd, egy fazékba tegyél vizet, és helyezz rá egy szűrőt. A szűrőbe tedd a bao bunokat, és fedd le a fazekat. A bao bunokat ne érje közvetlenül a víz.
A meleg bao bunokat nyisd szét, és kanalazd bele a curry-s zöldségeket. Figyelj, hogy minden bunba jusson a szószból is, az ízek kiegyensúlyozása érdekében.
Ne töltsd túl a bao bunokat, mert nehéz lesz őket enni. A tölteléket egyenletesen oszd el a bunokban.
Szórd meg fekete szezámmaggal, majd díszítsd mikrozöldekkel. Tálald azonnal, melegen a legfinomabb.
A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például pirított földimogyorót. A mikrozöldek helyett használhatsz friss koriandert vagy petrezselymet.
Tipp: ha szereted a csípőset, egy kevés chilipelyhet is szórhatsz a tetejére a tálaláskor.
Kínálhatsz mellé szójaszószt vagy más ázsiai szószokat is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.