Currys zöldséges bao bun tálalva

Currys zöldséges bao bun

A curry szó hallatán sokaknak India jut eszébe, de a kókusztejes, enyhén fűszeres verziók Ázsiában, különösen Thaiföldön is nagy népszerűségnek örvendenek. Ezt az ízvilágot most gőzölt bao bun tésztában tálaljuk, ami tökéletes alap a zamatos, szaftos töltelékhez. A zöldségek roppanósak maradnak, míg a kókusztejes curry selymesen öleli körbe őket. A currypor és a fokhagyma finoman megfűszerezi az alapot, de nem nyomja el a zöldségek természetes ízét. A gőzölt bao tészta puhasága pedig tökéletes kontrasztban áll a zöldségek textúrájával. Ahogy a curry rotyog, és a bao gőz alatt megpuhul, az illatok egy ázsiai utcai ételpiac hangulatát idézik. Ez az étel tökéletes választás vegetáriánus vendégeknek, könnyű vacsorának vagy akár hétvégi brunch-nak is. Próbáld ki pirított földimogyoróval vagy friss korianderrel megszórva is!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
510 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao bun
100 g Sárgarépa
100 g Kaliforniai paprika
80 g Zöldborsó
100 ml Kókusztej
1 ek. Currypor
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Fekete szezámmag
1 ek. Mikrozöldek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát és kaliforniai paprikát vágd kis csíkokra. A zöldborsót ha fagyasztott, előbb olvaszd ki. A fokhagymát aprítsd finomra.

    A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg. A fokhagymát ne égesd meg, mert keserű lesz.

    2

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát és pirítsd fél percig. Ezután dobd rá a sárgarépát és paprikát, és pirítsd 3-4 percig közepes lángon.

    A zöldségeket ne süsd túl puhára, maradjanak roppanósak. A pirítás során figyelj, hogy ne égjenek le.

    3

    Add hozzá a zöldborsót és a curryt, keverd jól össze, majd öntsd rá a kókusztejet. Főzd 3-4 percig, míg a szósz kissé besűrűsödik és bevonja a zöldségeket.

    Használj jó minőségű curryport vagy pasztát a legjobb ízélményért. A kókusztej helyett használhatsz tejszínt is, ha nem szereted a kókusz ízét.

    4

    Gőzöld meg a bao bunokat bambuszgőzölőben vagy fedett szűrőn keresztül 6-8 percig. Ne nyisd fel a fedőt közben, hogy a bao ne veszítsen puhaságából.

    Ha nincs gőzölőd, egy fazékba tegyél vizet, és helyezz rá egy szűrőt. A szűrőbe tedd a bao bunokat, és fedd le a fazekat. A bao bunokat ne érje közvetlenül a víz.

    5

    A meleg bao bunokat nyisd szét, és kanalazd bele a curry-s zöldségeket. Figyelj, hogy minden bunba jusson a szószból is, az ízek kiegyensúlyozása érdekében.

    Ne töltsd túl a bao bunokat, mert nehéz lesz őket enni. A tölteléket egyenletesen oszd el a bunokban.

    6

    Szórd meg fekete szezámmaggal, majd díszítsd mikrozöldekkel. Tálald azonnal, melegen a legfinomabb.

    A szezámmag helyett használhatsz más magokat is, például pirított földimogyorót. A mikrozöldek helyett használhatsz friss koriandert vagy petrezselymet.

    7

    Tipp: ha szereted a csípőset, egy kevés chilipelyhet is szórhatsz a tetejére a tálaláskor.

    Kínálhatsz mellé szójaszószt vagy más ázsiai szószokat is.