Cuscuz com ovo (tojással) tálalva korianderrel és tojással

Cuscuz com ovo (tojással)

A Cuscuz com ovo egy hagyományos brazil étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A kuszkusz, amely a Fülöp-szigetek és Brazília konyhájában is népszerű, gazdag ízű és tápláló étel. A tojásos változata különösen népszerű reggelire vagy könnyű étkezésként, és remekül passzol friss korianderrel. Ez az étel nagyszerű választás azok számára, akik valami könnyed, de tápláló ételt keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cuscuz (kuszkusz)
4 db Tojás
250 ml Víz
1 csipet
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kuszkuszt tedd egy tálba, és öntsd rá a forró vizet. Fedd le, és hagyd állni 5-7 percig, hogy a kuszkusz felszívja a vizet és megpuhuljon.

    Ha szeretnéd, egy kevés sóval ízesítheted a vizet, hogy még ízesebb legyen a kuszkusz.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd 1-2 percig, hogy kiadja az illatát.

    Ha nem szereted az intenzív fokhagyma ízt, akkor csökkentsd a mennyiségét, vagy előbb távolítsd el a serpenyőből.

    3

    A felpuhult kuszkuszt add hozzá a serpenyőben lévő fokhagymás olajhoz, és keverd össze.

    A kuszkusz gyorsan magába szívja az ízeket, így egyenletesen keverd el, hogy minden szem jól ízesüljön.

    4

    Közben egy másik serpenyőben süss tojásokat. Én ajánlom, hogy a tojásokat tükörtojásként süsd meg, így az étel szép és finom lesz.

    A tojásokat úgy is készítheted, hogy a sárgája folyós maradjon, de ha jobban szereted a kemény tojást, akkor hagyd tovább sülni.

    5

    A kész kuszkuszt tálald, és helyezd rá a megsült tojásokat. Szórd meg friss korianderrel és egy kis borssal.

    A koriander friss ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, akkor petrezselyemmel is helyettesítheted.