Dahi puri csípős zöld chutney-val, friss joghurttal és chilivel díszítve

Dahi puri csípős zöld chutney-val

A Dahi puri egy népszerű indiai street food étel, amely friss, ropogós tésztát, krémes joghurtot, és ízes chutney-kat tartalmaz. Ez a finom étel tökéletes választás frissítő snackeként, és különösen népszerű a forró nyári hónapokban. A csípős zöld chutney és a joghurt kombinációja éles ízeket ad, amelyek különlegessé teszik ezt az ételt. A Dahi puri étkezéseket gyakran a helyi piacokon vagy utcai árusoknál találhatjuk meg, és mindig frissen készítik, hogy a tészták ropogósak maradjanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
12 db Puri (kis puffasztott tészták)
200 ml Jogurt
2 ek. Cilantro
100 g Harisz (csírák vagy főtt burgonya)
3 ek. Csípős zöld chutney
2 ek. Imli chutney (tamarindus szósz)
1 csipet
1 tk. Cukor
0.5 tk. Chili por
0.5 tk. Őrölt kömény

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A purikat (kis puffasztott tésztákat) készítsd elő. Ha nem készen kapható, frissen süsd őket aranybarnára.

    A puri friss, ropogós lesz a legfinomabb, így ha készen vásárolt purit használsz, győződj meg róla, hogy még ropogós.

    2

    A joghurtot keverd el egy kis sóval, cukorral és őrölt köménnyel, hogy enyhén édes-sós ízt adjon neki.

    A joghurt legyen sima és krémes, hogy jól önthető legyen a purikra.

    3

    A csípős zöld chutney-t (friss korianderből és chiliből készült) keverd össze egy kis vízzel, hogy hígabb legyen, és könnyen adagolható legyen.

    Ha nagyon csípős chutney-t szeretnél, adj hozzá több chiliport vagy friss zöld chilit.

    4

    A purik közepét finoman törd meg, hogy kis helyet képezzenek a tölteléknek. Ezt könnyen elérheted, ha a tetejét egy kis nyomással megnyomod.

    Ne törd meg túl erősen, hogy a puri még tartsa meg a formáját és ne essen szét.

    5

    Töltsd meg a purikat a joghurttal, majd kanalazd bele a csípős zöld chutney-t és imli chutney-t.

    Ha szeretnéd, a hariszt (csírákat vagy főtt burgonyát) is hozzáadhatod a töltelékhez, hogy még gazdagabb legyen az íz.

    6

    Szórj a tetejére chili port, koriandert és egy kis extra őrölt köményt, hogy kiemeld a színes és ínycsiklandó rétegeket.

    A friss koriander a legjobb, mert fűszeres és friss ízt ad az ételnek.

    7

    Tálald az ételt azonnal, hogy a puri még ropogós legyen, és élvezd a csípős, ínycsiklandó Dahi purit!

    A Dahi purit mindig frissen tálald, hogy a joghurt és chutney frissek és a puri ropogós maradjon.