Dal Bhat tálalva, gazdag fűszeres lencsével és rizzsel, friss korianderrel

Dal Bhat lencse és rizs kombináció

A Dal Bhat egy tradicionális indiai étel, amelyet szinte minden háztartásban megtalálható. Az étel lencséből és rizsből készül, gazdag fűszerekkel, amelyek a hagyományos indiai konyhát jellemzik. Az étel egyszerűsége ellenére gazdag ízekkel rendelkezik, és gyakran fogyasztják napi étkezésként. A Dal Bhat különböző fűszerekkel és zöldségekkel variálható, így minden alkalommal új élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
250 g Rizs
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
2 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy nagy lábasba, öntsd rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd puhára, körülbelül 20-30 percig.

    A lencsét ne hagyd túlfőzni, mert akkor túl pépes lesz, és elveszítheti a textúráját.

    2

    A rizst is öblítsd le, és tedd egy külön lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd meg, amíg megpuhul, kb. 15-20 percig.

    A rizst is lehet fűszerezni egy kis sóval, hogy ízesebbé váljon.

    3

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pörkölése segít kihozni az ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.

    4

    Add hozzá a gyömbért, köményt és kurkumát, és pirítsd tovább egy percig, hogy a fűszerek kiszabadítsák az aromáikat.

    A fűszereket ne hagyd túl sokáig pirulni, mert akkor keserűek lehetnek.

    5

    Öntsd a kész lencsét és rizst a serpenyőbe, és jól keverd össze. Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A keverés közben ügyelj arra, hogy a rizs és lencse jól vegyüljön a fűszerekkel.

    6

    Tálald a Dal Bhat-ot friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen.

    A koriander frissességet ad az ételnek, de más friss fűszerekkel is tálalhatod, mint a petrezselyem.