A lencsét öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy nagy lábasba, öntsd rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd puhára, körülbelül 20-30 percig.
A lencsét ne hagyd túlfőzni, mert akkor túl pépes lesz, és elveszítheti a textúráját.
A rizst is öblítsd le, és tedd egy külön lábasba. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és főzd meg, amíg megpuhul, kb. 15-20 percig.
A rizst is lehet fűszerezni egy kis sóval, hogy ízesebbé váljon.
A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben olívaolajon, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pörkölése segít kihozni az ízét, és gazdagabbá teszi az ételt.
Add hozzá a gyömbért, köményt és kurkumát, és pirítsd tovább egy percig, hogy a fűszerek kiszabadítsák az aromáikat.
A fűszereket ne hagyd túl sokáig pirulni, mert akkor keserűek lehetnek.
Öntsd a kész lencsét és rizst a serpenyőbe, és jól keverd össze. Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A keverés közben ügyelj arra, hogy a rizs és lencse jól vegyüljön a fűszerekkel.
Tálald a Dal Bhat-ot friss korianderrel díszítve, és fogyaszd melegen.
A koriander frissességet ad az ételnek, de más friss fűszerekkel is tálalhatod, mint a petrezselyem.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.