Dal Rajwadi dióval és fűszerekkel készült lencse tálalva friss korianderrel és dióval

Dal Rajwadi dióval és fűszerekkel készült lencse

Dal Rajwadi dióval és fűszerekkel készült lencse egy tradicionális indiai étel, amely fűszeres ízeivel és gazdag textúrájával a vegetáriánus étkezések központi szereplőjévé vált. A lencse, mint alapanyag, már évezredek óta jelen van az indiai konyhában, és különböző fűszerekkel gazdagítva tökéletes étkezést biztosít. A dió hozzáadása még különlegesebbé teszi, mivel roppanós textúrával és gazdag ízvilággal fokozza az étel élvezetét. Az étel íze különösen akkor válik harmonikusabbá, ha citromlével frissítjük, amely kiemeli a fűszerek gazdagságát. Ha szeretnéd, helyettesítheted a diót mandulával vagy egyéb diófélékkel, hogy különböző ízeket érj el.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Lencse
500 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 ek. Curry por
1 tk.
2 ág Friss koriander
50 g Dió
2 ek. Olaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét alaposan öblítsd le, majd egy nagyobb lábasban tedd fel főzni a vízzel. Főzd körülbelül 20-25 percig, amíg a lencse megpuhul, de ne főzd túl, hogy ne legyen túl puha vagy pépes.

    Ha gyorsítani szeretnél, előző nap is beáztathatod a lencsét, hogy kevesebb főzési időt igényeljen.

    2

    Miközben a lencse fő, a hagymát és a fokhagymát apróra vágd. A diót durvára vágd, hogy ne legyen túl pici, de jól érezhetően darabos maradjon.

    A dió friss pörkölése még intenzívebb ízt ad neki. Ha van időd, tedd egy száraz serpenyőbe pár percre a diót pirulni.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesednek. Ezután add hozzá a köményt és a curry port, majd pirítsd egy kicsit, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    Ne hagyd, hogy a fűszerek megégjenek, mert keserű ízt adhatnak. A fokhagyma a legvégén kerüljön bele, hogy ne égesd meg.

    4

    Amikor a lencse elkészült, öntsd le róla a felesleges vizet, és add hozzá a fűszeres hagymás keveréket. Jól keverd össze, hogy a fűszerek mindenhol érvényesüljenek.

    Ha a lencse túl sűrűnek tűnik, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy levesesebb legyen.

    5

    Hozzáadd a diót, a garam masalát és a friss koriandert. Keverd át, és főzd további 5 percig, hogy minden íz összeérjen.

    A friss koriander friss, citrusos íze csodálatosan illik a fűszeres lencséhez, de ha nem szereted, kihagyhatod.

    6

    Végül öntsd rá a citromlevet, és alaposan keverd össze. Az étel íze friss lesz, és a citromlé frissessége kiemeli a fűszerek gazdagságát.

    Citrom helyett lime-ot is használhatsz, ha citrusosabb ízt szeretnél.