Danmuji, koreai savanyúság sárgarépával és daikon retkekkel

Danmuji

A danmuji egy népszerű koreai étel, amelyet gyakran tálalnak étkezések mellett, mint frissítő savanyúságot. Az étel a fehér daikon retek és a sárgarépa kombinációjával készül, amelyet sóval, cukorral, ecettel és kurkumával ízesítenek. Az étel élénk sárga színét a kurkuma adja, ami nemcsak színt, hanem ízt is kölcsönöz neki. A danmuji frissítő és enyhén fűszeres, tökéletes kísérője a koreai ételeknek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
60 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Sárgarépa
100 g Fehér daikon retek
1 tk.
1 ek. Cukor
2 ek. Fehér ecet
50 ml Víz
0.5 tk. Kurkumapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd hosszú, vékony szeletekre.

    A sárgarépa szeletezésénél ügyelj arra, hogy egyforma vastagságúak legyenek, hogy egyenletesen érjék el a kívánt állagot.

    2

    A fehér daikon retket hámozd meg, és hasonlóan szeleteld fel vékony karikákra.

    Ha a daikon retek túl erősen csípős lenne, egy kevés sóval és vízzel áztathatod, hogy enyhítsd az ízét.

    3

    A sárgarépát és a retket helyezd egy tálba, add hozzá a sót, cukrot, fehér ecetet, vizet, és keverd jól össze.

    A só és a cukor kombinációja segíti az ízek egyensúlyát, míg az ecet és a víz biztosítják az erőteljes ízt.

    4

    A kurkumát is add hozzá, hogy a danmuji megszerezze jellegzetes sárga színét, és alaposan keverd el.

    A kurkuma nemcsak színt ad, hanem egy enyhe, földes ízt is, amely remekül illik a többi összetevőhöz.

    5

    Tedd a tálat hűtőbe, és hagyd pihenni legalább 2 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pihenteted, annál intenzívebb lesz az íze. Az étel akár 1-2 napig is tárolható a hűtőben.