Deulkkae kalguksu, gazdag koreai hal leves tésztával és hínárral

Deulkkae kalguksu

A Deulkkae kalguksu egy hagyományos koreai étel, amely a friss hal és a házi készítésű kalguksu tészták kombinációját tartalmazza. Az étel gazdag ízvilágát a szójaszósz és a friss zöldségek adják, míg a tészta és a hal együtt egy egyedülálló textúrát és ízt alkotnak. A koreai konyhában az étel népszerű étkezés, különösen hűvösebb hónapokban, mivel tápláló és frissítő.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kalguksu tészta
200 g Friss deulkkae (gyöngyhal)
1 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
2 ek. Koreai szójaszósz
50 g Hínár
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A deulkkae halat tisztítsd meg, és vágd apró darabokra.

    A hal tisztításánál ügyelj arra, hogy minden szálkát eltávolíts, hogy a leves tiszta és élvezetes legyen.

    2

    A póréhagymát és a zöldhagymát vágd fel apróra. A fokhagymát is finomra vágd, és a gyömbért reszeld le.

    A gyömbért mindig frissen reszeld le, hogy megőrizze aromáját és fűszeres ízét.

    3

    Egy nagy fazékban, kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát, gyömbért, póréhagymát és zöldhagymát, amíg az illatok felszabadulnak.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne keseredjen meg, hanem csak finoman illatosodjon.

    4

    Add hozzá a deulkkae halat a fazékhoz, és pirítsd még pár percig, hogy a hal ízei elkezdjenek kioldódni.

    A halat ne süsd túl, hogy megőrizze friss és szaftos ízét.

    5

    Öntsd hozzá a vízet, szójaszószt, sót és borsot, majd forrald fel. Főzd közepes lángon 10-15 percig, amíg a leves gazdag ízű lesz.

    A szójaszósz adja meg a leves alap ízét, ne habozz kóstolni és szükség esetén ízesíteni.

    6

    A kalguksu tésztát külön főzd meg sós vízben, majd szűrd le és tedd a leveshez.

    A tészta gyorsabban fő, ha először forró vízbe tedd, és figyelj, hogy ne főzd túl, mert könnyen szétmállik.

    7

    Add hozzá a hínárt a leveshez, és főzd további 5 percig.

    A hínár friss és gazdag ízt ad, de ne főzd túl, mert elveszíti a textúráját.

    8

    Tálald forrón, és díszítsd friss zöldhagymával.

    A friss zöldhagyma élénk ízt és színt ad a levesnek, így ne hagyd ki.