A lencsét áztassuk egy tálba, hagyjuk állni 30 percig, majd öblítsük le.
Ez segít a lencse megpuhításában, és csökkenti a főzési időt.
Főzzük meg a lencsét egy fazékban sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.
A lencsét ne főzd túl, hogy megőrízze a textúráját és ne váljon túl pépesedetté.
Eközben reszeljük le a sárgarépát és aprítsuk fel a hagymát.
A reszelt répa gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi a fűszerek ízét.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a reszelt sárgarépát. Pirítsuk 5 percig.
A zöldségeket közepes lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg, és finom karamellizált ízük legyen.
Adjuk hozzá a főtt lencsét, a kókusztejet, a fűszereket (turmeric, kömény), citromlevet és főzzük össze 5-7 percig.
A kókusztej krémes állagot ad, míg a citrom frissíti az ételt.
Tálalás előtt adjunk hozzá tejfölt, friss koriandert, és egy csipet fekete borsot a tetejére.
A tejföl gazdag ízt ad, míg a koriander frissességet biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.