Dhokar dalna tejföllel, gazdag lencsével, korianderrel díszítve.

Dhokar dalna tejföllel

A Dhokar Dalna egy hagyományos indiai étel, amely különösen a bengáli konyhában népszerű. Az étel gazdag lencsével és fűszerekkel készül, és a kókusztej egy krémes textúrát ad a leveshez. Az étel tökéletes választás vegetáriánusok számára, és különleges ízkombinációkat kínál, amelyek az indiai konyha igazi ínycsiklandó jellemzői.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Tudná lencse
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerek (turmeric, kömény)
100 ml Kókusztej
2 ek. Citromlé
2 ek. Tejfölt
1 csokor Friss koriander
1 csipet
0.5 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A lencsét áztassuk egy tálba, hagyjuk állni 30 percig, majd öblítsük le.

    Ez segít a lencse megpuhításában, és csökkenti a főzési időt.

    2

    Főzzük meg a lencsét egy fazékban sós vízben 15-20 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A lencsét ne főzd túl, hogy megőrízze a textúráját és ne váljon túl pépesedetté.

    3

    Eközben reszeljük le a sárgarépát és aprítsuk fel a hagymát.

    A reszelt répa gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi a fűszerek ízét.

    4

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a reszelt sárgarépát. Pirítsuk 5 percig.

    A zöldségeket közepes lángon pirítsuk, hogy ne égjenek meg, és finom karamellizált ízük legyen.

    5

    Adjuk hozzá a főtt lencsét, a kókusztejet, a fűszereket (turmeric, kömény), citromlevet és főzzük össze 5-7 percig.

    A kókusztej krémes állagot ad, míg a citrom frissíti az ételt.

    6

    Tálalás előtt adjunk hozzá tejfölt, friss koriandert, és egy csipet fekete borsot a tetejére.

    A tejföl gazdag ízt ad, míg a koriander frissességet biztosít.