Frissen s眉lt di贸s keksz

Di贸s keksz

A di贸s keksz egy klasszikus s眉tem茅ny, amely 枚tv枚zi az oml贸s t茅szta 茅s a di贸 ropog贸s text煤r谩j谩t. Az els艖 di贸s s眉tem茅nyeket m谩r 茅vsz谩zadokkal ezel艖tt k茅sz铆tett茅k, mivel a di贸 gazdag 铆zt 茅s t谩pl谩l贸 枚sszetev艖ket biztos铆t. Ez a recept egyszer疟, de 铆zletes, 茅s t枚k茅letes egy cs茅sze k谩v茅 vagy tea mell茅. K枚nnyen elk茅sz铆thet艖, 铆gy b谩rmilyen alkalomra ide谩lis v谩laszt谩s.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 12 perc
Teljes 27 perc
2000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 18
250 g Liszt
150 g Vaj
80 g Porcukor
80 g Dar谩lt di贸
50 g Szeletelt di贸
5 ml Van铆liakivonat
1 csipet S贸
1 db Toj谩s

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A vajat hagyd szobah艖m茅rs茅kleten megpuhulni, hogy k枚nnyebben dolgozhat贸 legyen. Ez seg铆t abban, hogy a keksz t茅szt谩ja l谩gy 茅s homog茅n 谩llag煤 legyen.

    Ne olvaszd meg a vajat, csak hagyd, hogy megpuhuljon. Ha t煤l puha, a kekszek sz茅tfolyhatnak s眉t茅s k枚zben.

    2

    Egy nagy kever艖t谩lban keverd 枚ssze a vajat 茅s a porcukrot, am铆g kr茅mes 谩llagot nem kapsz. Haszn谩lhatsz k茅zi habver艖t vagy elektromos mixert is, hogy k枚nnyebb legyen.

    A porcukor finomabb, mint a krist谩lycukor, ez茅rt a kekszek l谩gyabbak lesznek.

    3

    Add hozz谩 a van铆liakivonatot, a s贸t 茅s a toj谩st, majd keverd alaposan 枚ssze, am铆g egys茅ges massz谩t nem kapsz.

    A s贸 kiemeli az 茅des 铆zeket.

    4

    Fokozatosan szit谩ld bele a lisztet 茅s a dar谩lt di贸t, majd keverd 枚ssze egy spatul谩val vagy k茅zzel, am铆g egy form谩zhat贸, nem ragad贸s t茅szt谩t nem kapsz.

    A lisztet 茅s a di贸t szit谩lva csom贸mentes t茅szt谩t kapsz.

    5

    A szeletelt di贸t 贸vatosan dolgozd bele a t茅szt谩ba, hogy egyenletesen eloszoljon, 铆gy a kekszek ropog贸sabbak lesznek.

    A szeletelt di贸 ropog贸sabb, mint a dar谩lt.

    6

    Form谩zz a t茅szt谩b贸l egy nagy g枚mb枚t, csomagold folpackba, majd tedd h疟t艖be legal谩bb 30 percre. Ez seg铆t, hogy a kekszek megtarts谩k a form谩jukat s眉t茅s k枚zben.

    A h疟t茅s sor谩n a vaj megkem茅nyedik, 铆gy a kekszek nem folynak sz茅t s眉t茅s k枚zben.

    7

    Meleg铆tsd el艖 a s眉t艖t 180掳C-ra, 茅s b茅lelj ki egy tepsit s眉t艖pap铆rral.

    A s眉t艖pap铆r megakad谩lyozza, hogy a kekszek leragadjanak.

    8

    A h疟t艖b艖l kivett t茅szt谩b贸l form谩zz kisebb goly贸kat, 茅s helyezd 艖ket a s眉t艖pap铆rral b茅lelt tepsire. Nyomd le 艖ket enyh茅n, hogy laposabb kekszeket kapj.

    A goly贸k legyenek egyforma m茅ret疟ek, hogy a kekszek egyenletesen s眉ljenek meg.

    9

    S眉sd a kekszeket el艖meleg铆tett s眉t艖ben kb. 10-12 percig, am铆g a sz茅leik enyh茅n aranybarn谩k lesznek.

    Figyelj, hogy ne s眉sd t煤l a kekszeket, mert kisz谩radnak. Ha a sz茅leik aranybarn谩k, akkor j贸k.

    10

    Hagyd teljesen kih疟lni a kekszeket egy r谩cson, majd t谩lald vagy t谩rold l茅gmentesen z谩r贸d贸 dobozban.

    A r谩cson h疟t茅s seg铆t, hogy a kekszek alja is ropog贸s maradjon. L茅gmentesen z谩r贸d贸 dobozban sok谩ig frissek maradnak.