Diós linzer porcukorral és lekváros töltelékkel

Diós linzer

A diós linzer egy klasszikus sütemény, amelyet a dió gazdag íze és a lekváros töltelék tesz különlegessé. Ez a recept tökéletes választás bármilyen alkalomra, legyen szó ünnepekről vagy egy egyszerű délutáni teázásról. A puha, omlós tészta és az ízletes töltelék minden falatban harmóniát teremt. Próbáld ki, és hozd el az otthon melegét az asztalodra!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
100 g Daralt dió
100 g Porcukor
200 g Vaj
1 db Tojássárgája
1 csomag Vaníliás cukor
1 db Citromhéj (reszelt)
1 tk. Sütőpor
150 g Lekvár (barack vagy málna)
2 ek. Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, darált diót, porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és a sütőport. TIPP: Szitáld át a lisztet és porcukrot, hogy a tészta könnyebb legyen.

    A dió legyen frissen darált, hogy intenzívebb legyen az íze.

    2

    Add hozzá a vajat és a tojássárgáját, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima állagot nem kapsz. TIPP: Ha túl száraz lenne a tészta, adj hozzá egy evőkanál hideg vizet.

    A vaj legyen hideg, kockákra vágva. A tojássárgája helyett használhatsz egy egész tojást is, de akkor lehet, hogy több lisztre lesz szükség.

    3

    Formázz a tésztából cipót, csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben 30 percig.

    A pihentetés alatt a tészta könnyebben nyújtható lesz.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A linzer gyorsan sül, figyelj rá, hogy ne égjen meg! Inkább kicsit világosabb maradjon.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra, és szaggass belőle korongokat. Minden második korong közepét lyukaszd ki egy kisebb formával. TIPP: Lisztezd be a szaggatóformát, hogy a tészta ne ragadjon hozzá.

    A tésztát két sütőpapír között is nyújthatod, így nem ragad le.

    6

    Helyezd a korongokat a tepsire, és süsd őket 10-12 percig, amíg halvány aranyszínűek nem lesznek. TIPP: Ne süsd túl őket, mert kihűlés után is szilárdulnak.

    A linzerek hamar megsülnek, ezért figyelj rájuk.

    7

    Hűtsd le a linzereket teljesen, majd kend meg a lekvárral az alsó korongokat, és illeszd rájuk a lyukas korongokat. TIPP: Használj sűrű lekvárt, hogy ne folyjon ki a linzerből.

    A lekvár lehet baracklekvár, szilvalekvár vagy bármilyen más, amit szeretsz.

    8

    Szórd meg porcukorral a tetejüket, és tálald. TIPP: Légmentesen záródó dobozban sokáig frissek maradnak.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.