Dobradinha szalonnĂĄval, gazdag fƱszeres brazil leves, fehĂ©rbab Ă©s marhahĂșssal

Dobradinha szalonnĂĄval

A dobradinha egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©tel, amely a rĂ©giĂł gazdag kulturĂĄlis öröksĂ©gĂ©t tĂŒkrözi. Az Ă©tel a brazil vidĂ©ken, kĂŒlönösen Minas Gerais ĂĄllamban nĂ©pszerƱ, Ă©s gyakran kĂ©szĂ­tik csalĂĄdi összejöveteleken. A hĂșs Ă©s a fehĂ©rbab kombinĂĄciĂłja adja az Ă©tel gazdag Ă­zĂ©t, mĂ­g a szalonna fokozza a mĂ©ly, fĂŒstös aromĂĄkat.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 300 g FehĂ©rbab
⭕ 100 g Szalonna
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Pirospaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 l Víz
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehĂ©rbabot elƑzƑ nap ĂĄztasd be vĂ­zbe, hogy megpuhuljon. Ha nincs idƑd az ĂĄztatĂĄsra, hasznĂĄlhatsz konzerv fehĂ©rbabot is.

    A fehĂ©rbab ĂĄztatĂĄsa segĂ­t, hogy gyorsabban megpuhuljon, Ă©s emellett megƑrzi a tĂĄpanyagokat.

    2

    A szalonnåt kockåzd fel, és egy nagy fazékban, olívaolajon pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    A szalonnĂĄt közepes lĂĄngon pirĂ­tsd, hogy a zsĂ­r szĂ©pen kiolvadjon, Ă©s a szalonna ropogĂłsra sĂŒljön.

    3

    Add hozzĂĄ a finomra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket, amĂ­g a hagyma ĂŒveges nem lesz.

    A hagymåt lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és mélyebb, édesebb ízt kapjon.

    4

    Ezutån add hozzå a pirospaprikåt, és keverd jól össze, hogy a fƱszer eloszoljon a hagymås alapban.

    A pirospaprika a fƑzĂ©s sorĂĄn egy csodĂĄlatos szĂ­nt Ă©s Ă­zt ad az Ă©telnek, de ĂŒgyelj arra, hogy ne pirĂ­tsd tĂșl, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Tedd bele a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd körbe minden oldalĂĄn, amĂ­g mindenhol meg nem barnul.

    A hĂșs megpirĂ­tĂĄsa segĂ­t, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek, Ă©s a hĂșs Ă­zletesebbĂ© vĂĄljon.

    6

    Öntsd hozzĂĄ a vizet, Ă©s hozd forrĂĄsba. MiutĂĄn felforrt, csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 1-1.5 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, amĂ­g a hĂșs Ă©s a bab megpuhul.

    Ha a leves tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis vizet. Az Ă©telt a kĂ­vĂĄnt sƱrƱsĂ©gre fƑzheted.

    7

    MiutĂĄn a hĂșs Ă©s a bab megpuhult, kĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, Ă­zesĂ­tsd mĂ©g sĂłval Ă©s borssal.

    Az Ă­zek összeĂ©rnek, ha a leves egy-kĂ©t ĂłrĂĄt pihen, ezĂ©rt Ă©rdemes hagyni egy kicsit hƱlni, mielƑtt tĂĄlalod.

    8

    Tålald a kész dobradinhåt forrón, friss kenyérrel, vagy rizzsel.

    A friss kenyĂ©r vagy rizs tökĂ©letes kiegĂ©szĂ­tƑje ennek a gazdag levesnek.