Dobradinha szalonnával, gazdag fűszeres brazil leves, fehérbab és marhahússal

Dobradinha szalonnával

A dobradinha egy hagyományos brazil étel, amely a régió gazdag kulturális örökségét tükrözi. Az étel a brazil vidéken, különösen Minas Gerais államban népszerű, és gyakran készítik családi összejöveteleken. A hús és a fehérbab kombinációja adja az étel gazdag ízét, míg a szalonna fokozza a mély, füstös aromákat.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
300 g Fehérbab
100 g Szalonna
1 db Vöröshagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 l Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehérbabot előző nap áztasd be vízbe, hogy megpuhuljon. Ha nincs időd az áztatásra, használhatsz konzerv fehérbabot is.

    A fehérbab áztatása segít, hogy gyorsabban megpuhuljon, és emellett megőrzi a tápanyagokat.

    2

    A szalonnát kockázd fel, és egy nagy fazékban, olívaolajon pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    A szalonnát közepes lángon pirítsd, hogy a zsír szépen kiolvadjon, és a szalonna ropogósra süljön.

    3

    Add hozzá a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és mélyebb, édesebb ízt kapjon.

    4

    Ezután add hozzá a pirospaprikát, és keverd jól össze, hogy a fűszer eloszoljon a hagymás alapban.

    A pirospaprika a főzés során egy csodálatos színt és ízt ad az ételnek, de ügyelj arra, hogy ne pirítsd túl, hogy ne keseredjen meg.

    5

    Tedd bele a marhahúst, és pirítsd körbe minden oldalán, amíg mindenhol meg nem barnul.

    A hús megpirítása segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a hús ízletesebbé váljon.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, és hozd forrásba. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 1-1.5 órán keresztül, amíg a hús és a bab megpuhul.

    Ha a leves túl sűrű lenne, adj hozzá még egy kis vizet. Az ételt a kívánt sűrűségre főzheted.

    7

    Miután a hús és a bab megpuhult, kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.

    Az ízek összeérnek, ha a leves egy-két órát pihen, ezért érdemes hagyni egy kicsit hűlni, mielőtt tálalod.

    8

    Tálald a kész dobradinhát forrón, friss kenyérrel, vagy rizzsel.

    A friss kenyér vagy rizs tökéletes kiegészítője ennek a gazdag levesnek.