A halat tisztítsd meg, és darabokra vágd. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd tedd félre.
A halat érdemes frissen vásárolni, hogy megőrizze a legjobb ízét. Ha nem találsz Hilsa halat, más zsíros hal is használható.
A joghurtot egy tálban keverd össze a fokhagymával, gyömbérrel, sóval, kurkumával és zöld chili szeletekkel.
Ha nem szeretnéd túl csípősre, a chili mennyiségét csökkentheted.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a nigella magot. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a halat, és pirítsd 2-3 percig.
A nigella mag finom aromát ad az ételnek, ügyelj, hogy ne piruljon túl, mert keserű lesz.
Add hozzá a joghurtos keveréket a halhoz, és alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig, amíg a hal átsül és az ízek összeérnek.
Főzés közben ne keverd túl, hogy a hal ne essen szét.
Tálalás előtt szórd meg friss koriander levelekkel, és a tetejére tegyél egy kevés extra nigella magot.
A koriander frissessége és a nigella magok ropogóssága tökéletesen kiegészítik az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.