Doi Ilish nigella maggal, joghurtos szósszal tálalva, friss korianderrel.

Doi Ilish nigella maggal

A Doi Ilish egy tradicionális bengáli étel, amelyet gyakran készítenek Hilsa halból, és a fűszerekkel, joghurttal készült pácban érlelik. Az étel a bengáli konyha egyik alapétele, és a helyi ételek közül a legnépszerűbbek között tartják számon. A nigella magok hozzáadása egy extra mélységet ad az ételnek, és a joghurt segít lágyítani a halat. Az ételt gyakran tálalják basmati rizzsel vagy naan kenyérrel. Az ízek egyesülése egy olyan ételt eredményez, ami a fűszeresség és az édes-savanyú jegyek tökéletes egyensúlyát kínálja.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Hilsa hal
200 g Joghurt
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Nigella mag
2 db Zöld chili
1 csokor Koriander levelek
1 tk.
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Turmeric (kurkuma)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, és darabokra vágd. A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, majd tedd félre.

    A halat érdemes frissen vásárolni, hogy megőrizze a legjobb ízét. Ha nem találsz Hilsa halat, más zsíros hal is használható.

    2

    A joghurtot egy tálban keverd össze a fokhagymával, gyömbérrel, sóval, kurkumával és zöld chili szeletekkel.

    Ha nem szeretnéd túl csípősre, a chili mennyiségét csökkentheted.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a nigella magot. Amikor elkezd pattogni, add hozzá a halat, és pirítsd 2-3 percig.

    A nigella mag finom aromát ad az ételnek, ügyelj, hogy ne piruljon túl, mert keserű lesz.

    4

    Add hozzá a joghurtos keveréket a halhoz, és alacsony hőmérsékleten főzd 15-20 percig, amíg a hal átsül és az ízek összeérnek.

    Főzés közben ne keverd túl, hogy a hal ne essen szét.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss koriander levelekkel, és a tetejére tegyél egy kevés extra nigella magot.

    A koriander frissessége és a nigella magok ropogóssága tökéletesen kiegészítik az ételt.