Dongbei Lengmian, koreai hideg tészta pirospaprika pasztával és friss zöldségekkel

Dongbei Lengmian

A Dongbei Lengmian egy koreai klasszikus étel, amely a hideg tésztát pirospaprika pasztával, főtt hússal és uborkával tálalja. Az étel különösen népszerű a nyári hónapokban, mivel hűsítő és frissítő hatású, miközben gazdag ízvilágot kínál. Az egyszerű, de ízletes étel tökéletes választás könnyű ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Tészta (száraz vagy friss)
100 g Marhahús (vagy sertéshús, főtt)
1 db Uborka
1 db Tojás
1 l Húsleves alap
1 tk. Szezámolaj
1 ek. Chili olaj
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Sójavas
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, majd hideg vízben öblítsd le, hogy lehűljön és ne ragadjon össze.

    A tészta öblítése hideg vízzel segít, hogy ne ragadjon össze, és frissebb marad.

    2

    A főtt húst apróra vágd, és tedd félre.

    Bármilyen főtt hús használható, de a marhahús vagy a sertéshús a legjobb választás, mivel gazdag ízű.

    3

    Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szezámolajat, chili olajat, szójaszószt, és a zúzott fokhagymát.

    A chili olaj erősen fűszeres, próbáld meg igazítani a mennyiségét, ha nem szereted túl csípősen.

    4

    A tálba helyezd a főtt tésztát, öntsd rá a szószt, majd díszítsd a tetejét uborkával, főtt tojással és a szórt szezámmaggal.

    A szósz és az uborka frissítő ízei tökéletesen kiegészítik a tésztát.

    5

    Tálald az ételt azonnal, és ha szükséges, adj hozzá extra chili olajat, hogy fokozd a fűszereket.

    A chili olaj hozzáadásával igazán pikáns és fűszeres lesz a tál.