Drop Scone skót palacsinta tálalva

Drop Scone

A Drop Scone, vagy más néven skót palacsinta, az Egyesült Királyság egyik tradicionális reggelije. Vastagabb és kisebb, mint a hagyományos palacsinta, és könnyű, puha textúrája miatt különösen népszerű. Viktória királynő is kedvelte, és gyakran fogyasztotta délutáni teája mellé. Egy hűvös reggelen nincs is jobb, mint egy frissen sült Drop Scone illata, amely betölti a konyhát. A tökéletes Drop Scone titka a megfelelő sütési hőmérséklet és a precízen kimért tészta, amely biztosítja a puha, mégis enyhén ropogós textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
1 db Tojás
250 ml Tej
30 g Vaj
50 g Cukor
10 g Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és egy csipet sót.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinták könnyedebbek legyenek.

    2

    Üsd bele a tojást a lisztes keverék közepébe, és keverd össze.

    A tojást előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így jobban elkeveredik a többi hozzávalóval.

    3

    Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, sűrű palacsintatésztát kapj.

    A tejet lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.

    4

    Olvaszd meg a vajat, majd keverd bele a tésztába a gazdagabb íz érdekében.

    A vajat ne forrón öntsd a tésztába, hagyd kicsit hűlni.

    5

    Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.

    A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg a vajat. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj többet a vajból.

    6

    Egy evőkanálnyi tésztát kanalazz a serpenyőbe, és formázz belőle kis, kör alakú palacsintákat.

    Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, hogy a palacsinták egyenletesen süljenek.

    7

    Süsd a drop scone-t kb. 2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd további 1 percig.

    Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna. Óvatosan fordítsd, hogy ne szakadjon szét.

    8

    Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.

    Ha a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot, hogy a palacsinták ne égjenek meg.

    9

    Tálald a drop scone-t vajjal, juharsziruppal vagy lekvárral, ízlés szerint.

    A frissen sült palacsinták a legfinomabbak. Ha egyszerre többet sütsz, tartsd őket melegen egy sütőben.