Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, sütőport, cukrot és egy csipet sót.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy a palacsinták könnyedebbek legyenek.
Üsd bele a tojást a lisztes keverék közepébe, és keverd össze.
A tojást előzőleg vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így jobban elkeveredik a többi hozzávalóval.
Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima, sűrű palacsintatésztát kapj.
A tejet lassan adagold, hogy elkerüld a csomók kialakulását. Használj habverőt a sima tészta eléréséhez.
Olvaszd meg a vajat, majd keverd bele a tésztába a gazdagabb íz érdekében.
A vajat ne forrón öntsd a tésztába, hagyd kicsit hűlni.
Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon, és kenj meg egy kevés vajjal.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd meg a vajat. Ha nincs tapadásmentes serpenyőd, használj többet a vajból.
Egy evőkanálnyi tésztát kanalazz a serpenyőbe, és formázz belőle kis, kör alakú palacsintákat.
Ne tegyél túl sok tésztát a serpenyőbe egyszerre, hogy a palacsinták egyenletesen süljenek.
Süsd a drop scone-t kb. 2 percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd egy spatulával fordítsd meg, és süsd további 1 percig.
Akkor fordítsd meg a palacsintát, ha a tetején buborékok jelennek meg és az alja aranybarna. Óvatosan fordítsd, hogy ne szakadjon szét.
Ismételd meg a sütést a maradék tésztával, és közben szükség szerint vajazd a serpenyőt.
Ha a serpenyő túl forró, vedd lejjebb a lángot, hogy a palacsinták ne égjenek meg.
Tálald a drop scone-t vajjal, juharsziruppal vagy lekvárral, ízlés szerint.
A frissen sült palacsinták a legfinomabbak. Ha egyszerre többet sütsz, tartsd őket melegen egy sütőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.