Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.
Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert akkor a tej megéghet és a fagylalt íze keserű lehet.
Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.
Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokhoz, azok összeugranak.
Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.
A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd a krém sűrűségét. Ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.
A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simább, krémesebb állagot biztosít. A hűtés fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni.
A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.
Minden fagylaltgép más, ezért fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében.
Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra vágott fehércsokoládét és a tortadíszítő szórócukrot, hogy színes, ünnepi hatást kapjon.
Ne keverd túl a fehércsokoládét és a szórócukrot, mert a fagylalt megkeményedhet. A minőségi fehércsokoládé jobb ízt eredményez.
Kanalazd a fagylaltot a tölcsérekbe, majd tedd őket egy tálcára és helyezd a fagyasztóba 30 percre, hogy megdermedjenek.
A tölcséreket előre hűtsd le, hogy a fagylalt ne olvadjon olyan gyorsan.
Olvaszd meg a csokoládémázat, majd mártsd bele a fagylalt tetejét, és azonnal szórd meg további tortadíszítő szórócukorral az ünnepi kinézet érdekében.
A csokoládémáz ne legyen túl forró, mert megolvasztja a fagylaltot. Gyorsan dolgozz, hogy a szórócukor ráragadjon a mázra.
Helyezd vissza a tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a csokoládémáz megdermedjen.
Ez a lépés biztosítja, hogy a máz teljesen megdermedjen és ne ragadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.