Drumstick Birthday Cake tölcséres fagylalt tálalva

Drumstick Birthday Cake

A Drumstick Birthday Cake tölcséres fagylalt tökéletes választás bármilyen ünnepi alkalomra. A klasszikus tölcséres fagylaltot a színes tortadíszítő szórócukor és a fehércsokoládé darabok emelik egy új szintre, így minden falat egy kis ünnepi hangulatot hoz. Az eredeti Drumstick tölcsérek népszerűsége a 20. században nőtt meg, és azóta számos különleges ízvariáció született, beleértve ezt az ünnepi változatot is. A házi verzió lehetővé teszi, hogy személyre szabottan készítsd el ezt a vidám és ízletes desszertet, amely garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
240 ml Tej
480 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
2 tk. Vaníliakivonat
1 csipet
3 db Tojássárgája
50 g Tortadíszítő szórócukor
100 g Fehércsokoládé darabok
6 db Tölcsér
150 g Csokoládémáz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, tejszínt, cukrot, sót és vaníliakivonatot. Lassú tűzön melegítsd fel, de ne forrald fel.

    Fontos, hogy ne forrald fel a keveréket, mert akkor a tej megéghet és a fagylalt íze keserű lehet.

    2

    Közben egy külön tálban verd fel a tojássárgákat. Folyamatos keverés mellett lassan adj hozzá egy merőkanál meleg tejes keveréket, hogy a tojások hőmérséklete fokozatosan emelkedjen.

    Ez a temperálás lényege. Ha túl gyorsan öntöd a forró tejet a tojásokhoz, azok összeugranak.

    3

    Öntsd vissza a tojásos keveréket a lábosba, majd alacsony lángon keverd folyamatosan, amíg a krém besűrűsödik és bevonja a kanál hátát. Ez körülbelül 5-7 percig tart.

    A kanálpróba a legjobb módja annak, hogy ellenőrizd a krém sűrűségét. Ha a kanál hátán egyenletesen megmarad a krém, akkor jó.

    4

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékleten, mielőtt legalább 4 órára (vagy egy éjszakára) a hűtőbe teszed.

    A szűrés eltávolítja az esetleges tojásdarabokat és simább, krémesebb állagot biztosít. A hűtés fontos, hogy a fagylaltgép megfelelően tudjon dolgozni.

    5

    A lehűtött krémet öntsd egy fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint készítsd el a fagylaltot.

    Minden fagylaltgép más, ezért fontos, hogy kövesd a gyártó utasításait a legjobb eredmény érdekében.

    6

    Amikor a fagylalt már majdnem kész, keverd hozzá az apróra vágott fehércsokoládét és a tortadíszítő szórócukrot, hogy színes, ünnepi hatást kapjon.

    Ne keverd túl a fehércsokoládét és a szórócukrot, mert a fagylalt megkeményedhet. A minőségi fehércsokoládé jobb ízt eredményez.

    7

    Kanalazd a fagylaltot a tölcsérekbe, majd tedd őket egy tálcára és helyezd a fagyasztóba 30 percre, hogy megdermedjenek.

    A tölcséreket előre hűtsd le, hogy a fagylalt ne olvadjon olyan gyorsan.

    8

    Olvaszd meg a csokoládémázat, majd mártsd bele a fagylalt tetejét, és azonnal szórd meg további tortadíszítő szórócukorral az ünnepi kinézet érdekében.

    A csokoládémáz ne legyen túl forró, mert megolvasztja a fagylaltot. Gyorsan dolgozz, hogy a szórócukor ráragadjon a mázra.

    9

    Helyezd vissza a tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a csokoládémáz megdermedjen.

    Ez a lépés biztosítja, hogy a máz teljesen megdermedjen és ne ragadjon.