Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, és folyamatosan keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne hagyd felforrni.
Használj egy vastag aljú lábost, hogy elkerüld a leégést.
Add hozzá a karamellszószt, és keverd tovább, amíg egyenletesen eloszlik a keverékben. Ez adja meg a fagylalt karamellás ízét. Tipp: használj sűrű, jó minőségű karamellszószt a legjobb eredményért.
Ha nincs kész karamellszószod, házilag is készíthetsz. Vigyázz, mert a karamell forrón nagyon veszélyes!
Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, majd fedd le, és hűtsd legalább 3 órát hűtőszekrényben, vagy egy éjszakán át. Ez elengedhetetlen a jó textúrához.
Lefedés előtt tegyél a keverék tetejére folpackot, hogy ne képződjön bőr a tetején.
Öntsd a fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, használd a kézi módszert: 30 percenként keverd át a fagyasztóban egy villával vagy botmixerrel 3-4 órán keresztül.
A botmixerrel való keverés gyorsabb, de vigyázz, hogy ne habosítsd fel a fagylaltot.
Amikor a fagylalt már sűrűsödik, kanalazd a karamellás fagylaltot a tölcsérekbe. Töltsd meg a tölcséreket a tetejükig, szépen púpozva. Tipp: az ostyatölcsér alját kikenheted egy kevés olvasztott csokival, hogy ropogósabb maradjon.
A tölcséreket előre készítsd ki egy pohárba állítva, hogy könnyebb legyen megtölteni.
Olvaszd meg az étcsokoládét, és mártsd bele a fagylaltos tölcsérek tetejét. Mielőtt a csoki megszilárdulna, szórd meg darált mogyoróval. TIPP: a csokibevonat alatt egy csepp karamellszósz is elrejthető extra meglepetésként.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le.
Tedd a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba 1-2 órára, hogy minden megszilárduljon. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben harapható legyen.
A tölcséreket állítva tedd a fagyasztóba, hogy ne dőljenek el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.