Drumstick Caramel fagylalt tölcsérben tálalva

Drumstick Caramel

A Drumstick Caramel fagylalt a klasszikus drumstick jégkrém egyik legínycsiklandóbb változata, amely a gazdag karamell ízt a csokibevonat ropogósságával és a mogyoróval kombinálja. Eredetileg az Egyesült Államokban vált népszerűvé a 20. század közepén, és azóta is töretlen a sikere. A házi változatban a karamellszósz hozzáadásával egy még testesebb, krémesebb élményt nyújt, míg a csokibevonat és a mogyoró gondoskodik az ikonikus roppanós rétegről. A fagylalt elkészítésének kulcsa a megfelelő hűtési idő és a gyors, precíz bevonás. A tölcséres forma praktikus és esztétikus is egyben, így a Drumstick Caramel tökéletes választás bármilyen nyári programhoz. Tipp: próbáld ki sós karamell verzióban is, egy csipet tengeri sóval a karamellszószban!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
130 g Kristálycukor
100 g Karamellszósz
100 g Étcsokoládé
6 db Tölcsérek (ostya)
50 g Darált mogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet és a kristálycukrot. Melegítsd közepes lángon, és folyamatosan keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne hagyd felforrni.

    Használj egy vastag aljú lábost, hogy elkerüld a leégést.

    2

    Add hozzá a karamellszószt, és keverd tovább, amíg egyenletesen eloszlik a keverékben. Ez adja meg a fagylalt karamellás ízét. Tipp: használj sűrű, jó minőségű karamellszószt a legjobb eredményért.

    Ha nincs kész karamellszószod, házilag is készíthetsz. Vigyázz, mert a karamell forrón nagyon veszélyes!

    3

    Hagyd a keveréket szobahőmérsékletűre hűlni, majd fedd le, és hűtsd legalább 3 órát hűtőszekrényben, vagy egy éjszakán át. Ez elengedhetetlen a jó textúrához.

    Lefedés előtt tegyél a keverék tetejére folpackot, hogy ne képződjön bőr a tetején.

    4

    Öntsd a fagylaltalapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, használd a kézi módszert: 30 percenként keverd át a fagyasztóban egy villával vagy botmixerrel 3-4 órán keresztül.

    A botmixerrel való keverés gyorsabb, de vigyázz, hogy ne habosítsd fel a fagylaltot.

    5

    Amikor a fagylalt már sűrűsödik, kanalazd a karamellás fagylaltot a tölcsérekbe. Töltsd meg a tölcséreket a tetejükig, szépen púpozva. Tipp: az ostyatölcsér alját kikenheted egy kevés olvasztott csokival, hogy ropogósabb maradjon.

    A tölcséreket előre készítsd ki egy pohárba állítva, hogy könnyebb legyen megtölteni.

    6

    Olvaszd meg az étcsokoládét, és mártsd bele a fagylaltos tölcsérek tetejét. Mielőtt a csoki megszilárdulna, szórd meg darált mogyoróval. TIPP: a csokibevonat alatt egy csepp karamellszósz is elrejthető extra meglepetésként.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd meg, hogy ne égjen le.

    7

    Tedd a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba 1-2 órára, hogy minden megszilárduljon. Tálalás előtt 5 percig hagyd szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben harapható legyen.

    A tölcséreket állítva tedd a fagyasztóba, hogy ne dőljenek el.