Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütőt légkeveréses funkcióval is előmelegítheted, de ebben az esetben csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra.
Egy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást a tésztában.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. A cukrot és a vajat legalább 3-5 percig habosítsd.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat is szobahőmérsékleten használd, és minden tojás hozzáadása után alaposan keverd el a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat 2-3 részletben add hozzá felváltva, és csak addig keverd, amíg éppen összeáll a tészta. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.
Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban, majd hagyd kissé kihűlni, és keverd a tésztába.
A csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen. Gőz fölött lassabban, de egyenletesebben olvad. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.
Apróra vágd a tejcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.
A csokoládét nem kell túl apróra vágni, nagyobb darabok finomabbak lehetnek a muffinban.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffinokat ne töltsd túl, mert sütés közben kifolyhatnak. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rájuk.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a csokoládés krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a csokoládékrémmel és reszelt csokoládéval a tetejükön.
A csokoládékrém felvitele előtt tedd a muffinokat a hűtőbe 15-20 percre, hogy a tészta jobban megtartsa a krémet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.