Dupla csokis cupcake tálalva

Dupla Csokis Cupcake

A csokoládé az egyik legnépszerűbb édesség a világon, amelyet már évszázadok óta használnak süteményekben és desszertekben. A dupla csokis cupcake a tökéletes választás azoknak, akik imádják a csokoládé intenzív, gazdag ízét. Az étcsokoládé és a tejcsokoládé kombinációja egyensúlyt teremt a kesernyés és az édes ízek között, miközben a csokoládékrém lágy és selymes textúrát ad hozzá. Ez a cupcake nemcsak finom, hanem elegáns és látványos desszert is, amely tökéletes egy különleges alkalomra vagy egy csokoládérajongó számára. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, próbáld meg aprított mogyoróval vagy fehér csokoládéforgáccsal megszórni a tetejét!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
30 g Kakaópor
100 g Étcsokoládé
100 g Tejcsokoládé
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
200 ml Tejszín
100 g Porcukor
150 g Krém sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütőt légkeveréses funkcióval is előmelegítheted, de ebben az esetben csökkentsd a hőmérsékletet 160°C-ra.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, kakaóport, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalókat szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni. A cukrot és a vajat legalább 3-5 percig habosítsd.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat is szobahőmérsékleten használd, és minden tojás hozzáadása után alaposan keverd el a masszát, hogy elkerüld a kicsapódást.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat 2-3 részletben add hozzá felváltva, és csak addig keverd, amíg éppen összeáll a tészta. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.

    6

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött vagy mikróban, majd hagyd kissé kihűlni, és keverd a tésztába.

    A csokoládét óvatosan olvaszd, nehogy megégjen. Gőz fölött lassabban, de egyenletesebben olvad. Ha mikróban olvasztod, 30 másodpercenként keverd meg.

    7

    Apróra vágd a tejcsokoládét, és óvatosan keverd a tésztába, hogy minden muffinban egyenletesen eloszoljon.

    A csokoládét nem kell túl apróra vágni, nagyobb darabok finomabbak lehetnek a muffinban.

    8

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffinokat ne töltsd túl, mert sütés közben kifolyhatnak. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj rájuk.

    9

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a csokoládés krémet: egy tálban verd fel a tejszínt kemény habbá, majd keverd bele a porcukrot és a krémsajtot, hogy selymes, lágy állagot kapj.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat.

    10

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a csokoládékrémmel és reszelt csokoládéval a tetejükön.

    A csokoládékrém felvitele előtt tedd a muffinokat a hűtőbe 15-20 percre, hogy a tészta jobban megtartsa a krémet.