Duplán töltött Nutellás-banános gofri tálalva

Duplán töltött nutellás-banános gofri

A Nutellás-banános gofri egy igazi klasszikus, amely ötvözi a ropogós gofri és a krémes, édes töltelék tökéletes kombinációját. Az első édes töltött gofrik Belgiumból származnak, ahol a cukorral karamellizált változatokat hagyományosan a piacon árulták. Az évek során számos változat született, és a Nutellával töltött verzió az egyik legnépszerűbb lett világszerte. A friss banán extra édességet és krémességet kölcsönöz, míg a porcukor és a csokoládéreszelék tökéletes befejezést ad ennek a mennyei desszertnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
610 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
10 g Friss élesztő
2 db Tojás
75 g Vaj
50 g Kristálycukor
1 csipet
100 ml Szódavíz
150 g Nutella
2 db Banán
20 g Porcukor
100 ml Tejszínhab
5 ml Vanília kivonat
30 g Étcsokoládé reszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel a tejet langyosra, majd morzsold bele az élesztőt és adj hozzá egy teáskanál cukrot. Hagyd állni 5-10 percig, amíg felfut.

    A tej ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. Ha nem fut fel az élesztő, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a maradék cukrot és egy csipet sót. Üsd bele a tojásokat, és keverd hozzá a felfuttatott élesztős tejet.

    A tejnek langyosnak kell lennie, nem forrónak, hogy az élesztő megfelelően felfusson.

    3

    Lassan dolgozd bele az olvasztott vajat, majd add hozzá a szódavizet és a vanília kivonatot. Keverd simára, hogy egy levegős, könnyű tésztát kapj.

    A szódavíz segít a tésztának levegősebbnek lenni.

    4

    Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez ideális hely a sütő, ha csak a villany gyújtod fel benne.

    5

    Melegítsd elő a gofrisütőt és kend ki vajjal. Önts bele egy adag tésztát, majd süsd aranybarnára 3-4 perc alatt.

    A gofrisütőt minden adag előtt kend ki vajjal, hogy a gofri ne ragadjon le.

    6

    Vágd fel a banánt vékony szeletekre, majd kend meg az egyik gofrit egy vastag réteg Nutellával és helyezz rá banánszeleteket.

    A banánt közvetlenül a gofri összeállítása előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljon meg.

    7

    Helyezz rá egy másik gofrit, majd ismét kenj rá Nutellát és díszítsd friss banánkarikákkal.

    A második gofrit óvatosan helyezd rá, hogy a Nutella és a banán ne csússzon szét.

    8

    Szórd meg porcukorral, reszelt étcsokoládéval, és tálald tejszínhabbal a tetején.

    A porcukrot és a csokoládét közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne ázzon el.