Édes lassi tálalva, friss korianderrel díszítve

Édes lassi

Az édes lassi egy híres indiai ital, amely joghurtból, tejből, cukorból és rózsavízből készül. Az ital az indiai étkezések elmaradhatatlan része, és rendkívül frissítő, különösen meleg napokon. A lassi gazdag, krémes íze mellett a rózsavíz egyedülálló illatot ad neki, amit a koriander frissessége tökéletesen kiegészít. Ez az ital egy igazi különlegesség, amit gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Joghurt
200 ml Tej
3 ek. Cukor
1 tk. Rózsavíz
1 csokor Friss koriander levelek

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A joghurtot és a tejet keverd össze egy nagy pohárban vagy tálban.

    A joghurt minél sűrűbb, annál krémesebb lesz az ital. Ha hígabbat szeretnél, több tejet is hozzáadhatsz.

    2

    Add hozzá a cukrot és a rózsavizet, majd jól keverd össze, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A rózsavíz ad egy különleges, friss illatot és ízt a lassihoz, de ha nem kedveled, kihagyhatod.

    3

    Tedd az édes lassi keverékét a hűtőbe pár percre, hogy jól lehűljön, vagy adj hozzá jégkockákat a pohárba.

    A hűtés segít, hogy az ital frissítő és hideg legyen, különösen nyáron.

    4

    Tálald friss koriander levelekkel díszítve. A koriander friss íze kiemeli az ital ízvilágát.