Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. Ha túl száraz a tészta, adj hozzá egy teáskanál vizet egyszerre, amíg el nem éred a megfelelő állagot.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés segít a gluténnak ellazulni, így a tészta könnyebben nyújtható lesz.
Készítsd el a tölteléket: törd össze a málnát villával, majd keverd össze a mascarponéval, a porcukorral, a vanília kivonattal és a reszelt citromhéjjal, hogy krémes állagot kapj.
Kóstold meg a tölteléket, és ízlés szerint adj hozzá több porcukrot vagy vanília kivonatot.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tésztát olyan vékonyra kell nyújtani, hogy szinte átlátszó legyen. Ha nincs tésztagép, használj sodrófát, és dolgozz türelmesen.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket tojással is megkenheted, hogy jobban összetapadjanak.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert leragadhatnak egymáshoz.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A vaj helyett használhatsz egy kis olívaolajat is.
Tálaláskor szórd meg reszelt fehér csokoládéval és néhány friss málnaszemmel. Melegen fogyaszd!
Díszítheted mentalevéllel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.