Alaposan mosd meg a görögdinnye magokat, majd szárítsd meg őket egy tiszta konyharuhán.
A legjobb eredmény érdekében válassz érett görögdinnyéből származó magokat.
Egy közepes lábosban keverd össze a vizet, ecetet, sót és cukrot, majd forrald fel, amíg az összetevők teljesen feloldódnak.
Kóstold meg a levet forralás közben, és ízlés szerint igazítsd a cukor vagy ecet mennyiségét.
Hámozd meg és vágd félbe a fokhagymát. A babérlevelet, mustármagot, fekete borsot és szegfűszeget helyezd az üveg aljára.
A fűszereket ízlés szerint variálhatod. Csilipehellyel pikánsabbá teheted.
Töltsd az üvegbe az előkészített görögdinnye magokat, rétegezve a fűszerekkel és a fokhagymával.
Ne töltsd túl az üveget, hagyj helyet a lének és a tágulásnak.
Öntsd rá a forró édes-savanyú levet az üvegbe, ügyelve arra, hogy teljesen ellepje a magokat.
A forró lé segít a magoknak megpuhulni és az ízeknek jobban átjárni őket. Vigyázz, hogy ne repeszd meg az üveget!
Hagyd kihűlni az üveget szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 24 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll a hűtőben, annál intenzívebb lesz az íze.
Az édes-savanyú savanyított görögdinnye magok kész! Használhatod salátákhoz, szendvicsekhez vagy önálló snackként.
Kínáld pirítóssal és krémsajttal, vagy szórd a salátádra!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.