A fokhagymát és a gyömbért hámozd meg, majd reszeld finomra. Facsard ki a friss lime levét.
A gyömbért könnyebben meg tudod hámozni, ha egy kanállal kaparod le a héját.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért, majd pirítsd 1-2 percig, amíg illatos nem lesz.
Vigyázz, hogy a fokhagyma és gyömbér ne égjen meg, mert keserű ízt ad a szósznak.
Öntsd hozzá a kókusztejet, majd keverd bele a mézet, rizsecetet, szójaszószt, lime levet és chili pelyhet. Keverd alaposan össze.
Ha nincs rizseceted, használhatsz helyette almaecetet is.
Főzd a mártást 5-7 percig, amíg kissé besűrűsödik, és az ízek jól összeérnek.
Főzés közben folyamatosan keverd, hogy ne égjen le az alja.
Ízesítsd sóval és borssal, majd ha simább állagot szeretnél, turmixold át botmixerrel.
A botmixer használata előtt hagyd kicsit hűlni a szószt, hogy elkerüld a fröcskölést.
Hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsokhoz, halakhoz vagy zöldségekhez. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eltartható.
Tálalás előtt kóstold meg, és ha szükséges, igazítsd az ízeket (pl. több lime lé a savanyúsághoz, méz az édességhez).
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.